Mitropolit Amfilohije: Vlast objavila rat Bogu

  • 15.07.2020. 15:52

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas da je vlast u Crnoj Gori objavila rat Bogu, a ne narodu ili njemu.

Mitropolit Amfilohije je, nakon liturgije na praznik Polaganja rize Presvete Bogorodice u crkvi u Bijeloj, kod Herceg Novog, služene povodom hramovne slave ove svetinje, ocijenio da se na temeljima drevnog gonjenja Crkve, nastavlja i njen današnji progon i zločini svuda u svijetu, pa i u Crnoj Gori.

Njegovo visokopreosveštenstvo naglasio je da je Crkva progonjena od savremenih vladara i gonitelja, koji nisu nadahnuti duhom velikih hrišćanskih vladara kakvi su bili car Konstantin, car Justinijan, Nemanjići i Petrovići, već duhom prokletog cara Dukljanina, kako ga je narod nazvao i zapamtio jer je progonio i ubijao hrišćane.

"Oni koji su na vlasti hoće da unište Crkvu Božiju. Treba da shvate i ovi koji su sada ovdje kod nas na vlasti da su objavili rat Bogu, a ne Amfilohiju ili narodu u Crnoj Gori. Onaj koji sa Bogom ratuje, on gubi i svoj obraz i dušu, odriče se svih istinskih i pravih vladara koji su vladali ovim prostorima od vremena cara Konstantina do vremena kralja i gospodara Nikole Petrovića", istakao je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit je rekao da se vlast odriče svojih pravih prethodnika pokušavajući da uspostavi ideologiju prokletog cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara kroz vijekove, te ukidajući one blagoslovene zakone koje je Gospod propisao za čovjeka i ljudsku prirodu.

"Zato je danas ta obezbožena vlast na svojoj skupštini prvo ozakonila zakon čedomorstva. To samo mogu bezumni ljudi i narodi jer dijete koje se začne u materinoj utrobi, bilo da je od tri mjeseca ili tri godine ili trideset godina, to je isto dijete", ukazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije podsjetio je i na nedavno usvojen zakon o istopolnim brakovima, koji, kako je naglasio, negira i ljudsku prirodu i Božije prizvanje čovjekovo.

Njegovo visokopreosveštenstvo naglasio je da je Crkva Hristova danas prisutnija u svijetu više nego u davna vremena, ali, sa druge strane, gotovo je više nego ikada prije progonjena.

Prema njegovim riječima, taj zli i opaki demonski duh onih koji su nekada gonili Crkvu živi i dana

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм