Mitropolit Amfilohije pozvao građane Crne Gore da izađu na izbore

  • 14.07.2020. 16:36

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je sve građane da izađu na paramentarne izbore u Crnoj Gori, 30. avgusta, i poručila da će nastojati da do tada ne odgovara na, kako se navodi, "besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kamapnju".

U Petrovdanskoj poruci mitropolita Amfilohija, objavljenoj na portalu MCP-a, navodi se da je jasno da Vlada Crne Gore nije istinski posvećena dijalogu o spornim odredbama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Ističe se da su neistinite i zlonamerne izjave zvaničnika Demokratske partije socijalista "o navodnom učešću Crkve na izborima".

"Imajući u vidu da su, usred novog rasplamsavanja zaraze, raspisani izbori za 30. avgust u Crnoj Gori, objavljujemo da se nikakve izborne liste ne formiraju sa blagoslovom, niti bilo ko ima pravo da se na to poziva u javnosti", navodi se.

Pozivaju građane da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini.

"Crkva sa svoje strane poziva sve građane Crne Gore da izađu na izbore za poslanike u narodnoj Skupštini, te da na njima izaberu i glasaju za one koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime", stoji u Petrovdanskoj poruci mitropolita.

Ukazuje se da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnim izazovima i novim iskušenjima koji se ne mogu ni prikriti, a ni riješiti, kako se navodi, "povampirenjem duha bratoubilaštva u ime novog identiteta".

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм