Хрватско министартсво

Министарство потврдило: Дозволе за градњу на ријеци Уни нису по пропису

  • Извор: н1инфо.ба
  • 07.08.2024. 14:02

Обустављени су радови на изградњи хидроелектране на извору ријеке Уне.

Министарство заштите животне средине и зелене транзиције провело је све активности из своје надлежности, те утврдило како у поступку издавања дозвола нису поштовани прописи који су били на снази, а који се односе оцјену прихватљивости захвата на еколошку мрежу и оцјену о потреби процјене утицаја на околину, речено је за Н1 из Министарства заштите животне средине и зелене транзиције Хрватске.

Наводи се да је Министарство информације и потребну документацију доставило свим тијелима релевантним за овај предмет, између осталог и Државном инспекторату Републике Хрватске, који проводи инспекцијски надзор.

Иначе, борба за ријеку Уну, у селу Доња Суваја, које се налази у Хрватској, недалеко од границе са БиХ, трајала је већ данима.

Грађани и активисти из Републике Српске, БиХ, Хрватске и Србије, устали су против, како тврде, нелегалне градње мале хидроелектране, која би уништила извор једне од најљепших ријека у Европи.

Окупљени су са извођачима радова постигли договор да се градња обустави до понедјељка, када би требало да стигну налази инспекција.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.