Хрватски предсједник

Милановић: Хрватска постала земља огромне социјалне неједнакости

  • 17.10.2024. 17:45

Хрватски предсједник Зоран Милановић критиковао је данас Владу премијера Андреја Пленковића због безосјећајности према пензионерима, поручивши да је Хрватска постала земља огромне социјалне неједнакости и да грађани немају никакве користи од привредног раста и повећања буџета.

"Хрватска је постала земља огромне социјалне неједнакости у којој велика већина људи живи све теже. Хрватски људи напросто немају никакве користи од привредног раста и повећања буџета јер владина економска и социјална политика не препознаје суштинске проблеме хрватског друштва", написао је Милановић на Фејсбуку.

Он је упитао каква је то Влада која се хвали чињеницом да је дала једнократну помоћ за преко 60 посто пензионера и истовремено одговорио: "Бешћутна".

"Бешћутна је то влада јер сам тај податак говори како је већину хрватских пензионера свела на социјалне случајеве. И још очекује од тих људи да јој буду захвални", навео је Милановић.

За Милановића је неприхватљиво да пензионери живе од социјалне помоћи и као једну од кључних мјера за повећање њиховог животног стандарда навео је промену формуле за обрачун пензија.

"Док год влада не покаже политичку вољу и истинску бригу за пензионере, нећу престати да указујем на ту неправду која Хрватску чини земљом социјалне и друштвене неједнакости", написао је Милановић поводом Међународног дана борбе против сиромаштва и социјалне искључености.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм