Predsjednik Nove srpske demokratije

Mandić: Prvi zadatak popravljanje stanja u pravosuđu i borba protiv korupcije

  • 22.09.2020. 14:36

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da će prvi zadatak nove crnogorske vlasti biti popravljanje stanja u pravosuđu i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je ocijenio da je “dobra” dinamika u dosadašnjim pregovorima između predstavnika tri koalicije koje su osvojile većinu na izborima, uzimajući u obzir da veliki broj subjekata treba da čini Vladu Crne Gore.

– Mi bi sutra trebalo da imamo konstituisanu parlamentarnu većinu od 41 poslanika iz koje će potom da nastane Vlada Crne Gore. Ovi poslanici imaju imaju dobru želju i namjeru da konstituišu vladu, ali smo, takođe, poslali poziv strankama nacionalnih manjina da su i za njih vrata otvorena – rekao je Mandić za N1.

On je dodao da je poziv poslat i onim strankama koje su se opredijelile da će svoj stav o učešću objaviti nakon održavanja parlamentarnih izbora.

Mandić smatra da prilikom konstituisanja Skupštine ne treba da postoji saradnja sa DPS-om i da nova vlast treba da “bude vlast diskontinuiteta, a ne kontinuiteta”.

– Crna Gora je danas zarobljeno društvo. Ta takozvana duboka država koja postoji, a koju je izgradio DPS traži temeljno preispitivanje. Imamo problem u pravosuđu, vladavini prava i veliki problem sa organizovanim kriminalom. Nova vlada treba da se posveti tim pitanjima – navodi Mandić.

On je rekao da ni jedan predsjednik Srbije nije uradio više za Srbe u Crnoj Gori od Aleksandra Vučića.

– To se ne može demantovati, jer su konkretni rezultati tog učinka vidljivi svima na ovom prostoru – rekao je Mandić i dodao da Srbi u Crnoj Gori nisu nacionalna manjina, da je to njihova država, kao i da žele da sa maticom imaju najbolje moguće odnose.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?