Предсједник Скупштине Црне Горе

Мандић о Додиковој посјети: Из ДПС-а понављају отрцану мантру

  • Извор: РТ Балкан
  • 01.03.2024. 10:29

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић рекао је да је посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Подгорици још једном доказала да једино опозициона Демократска партија социјалиста (ДПС) не жели било какве промјене набоље у Црној Гори.

"Антисрпска хистерија је, нажалост и даље њихова мејнстрим политика, али она даје све мање резултате и код најтврђих бирача тог блока. Слободно можемо рећи да је узбуђење вјештачки креирано", истакао је Мандић.

Према његовим ријечима, на протесту који се дешавао паралелно са посјетом предсједника Републике Српске није било више од 30 особа.

"О самом скупу довољно говори чињеница да ће поједини његови учесници вјероватно бити процесуирани због шовинистичког транспарента `Црногорац, а не посрбица`, који Србе из Црне Горе представља издајницима и грађанима другог реда", рекао је Мандић за РТ Балкан.

Мандић, који је и предсједник "Нове српске демократије", нагласио је да ДПС не проналази формулу за заустављање одлива бирача, који, како је додао, сада траже алтернативне политичке опције.

"Из тог разлога из ДПС-а понављају отрцану мантру о `угрожености државе, петој колони и издајницима", рекао је Мандић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је у уторак, 27. фебруара, посјетио Црну Гору гд‌је се састао са предсједником Скупштине Андријом Мандићем и подржао српску националну заједницу.  

Пратите нас и путем Вибера