Crna Gora

Mandić: Nikada ne smijemo zaboraviti žrtve NATO bombardovanja

 • Извор: СРНА
 • 30.04.2023. 18:48

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, koji je danas odao počast žrtvama NATO bombardovanja u Murinu prije 24 godine, istakao je da se nikada ne smije zaboraviti ta tragedija u kojoj su stradala i djeca.

Mandić je naveo da porodice žrtava i 24 godine od zločina u Murinu traže pravdu, a država Crna Gora još im se nije odužila za veliki bol i neizmjernu patnju.

"Ova zemlja bi jedino iskazivanjem takvog poštovanja uvažila sjećanje na ovu neprebolnu tragediju. Nikada ne smijemo zaboraviti šta se desilo u ovom malom mjestu i kako su, bez ikakvog razloga i povoda, djeca i nemoćni izgubili živote", poručio je Mandić.

Delegacija DF-a, koju je predvodio Mandić, položila je vijence na spomenik murinskim žrtvama, saopšteno je iz DF-a.

U NATO bombardovanju Murina 30. aprila 1999. godine ubijeni su četrnaestogodišnji Miroslav Knežević, trinaestogodišnja Olivera Maksimović i jedanaestogodišnja Julija Brudar, te Manojlo Komatina, Milka Kočanović i Vukić Vuletić.

Agresorska avijacija tada je sa desetak projektila bombardovala most na Limu koji se nalazi u centru naselja. Tada su stradali civili koji nisu bili učesnici ratnih dejstava.

U napadu su teško povrijeđeni Željko Bjelanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Mirko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović, Slobodan Mirosavljević i Slavko Mirković.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм

  '' Филм

 • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

  'Серија: Насљедници (12+)

 • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  Серија: Ред Рок (16+) (Р)