Potpuno izgorjelo

Maloljetnik zapalio igralište

  • Извор: 24сата.хр
  • 22.11.2021. 20:45

Zbog požara u kojem je izgorjelo igralište u Vinkovcima, policija je provela kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom. Kako navode iz PU vukovarsko-srijemska, 19. novembra oko 21.30 sati, izazvao je požar na dječjem igralištu.

Uviđajem je utvrđeno kako je osumnjičeni otvorenim plamenom zapalio komad tkanine koju je stavio u PVC cijev na dječjem toboganu, nakon čega se vatra proširila na tobogan i druge sprave za igranje. 

Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci.

Niko nije povrijeđen, a materijalna šteta počinjena Gradu Vinkovci iznosi više desetina hiljada kuna.

Protiv maloljetnika policija je podnijela krivičnu prijavu.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na Facebook profilu oglasio se o požaru. 

"Želim vjerovati kako se ovo dogodilo slučajno, kako u našem gradu ne žive pojedinci koji bi djeci namjerno uništili mjesto za igru", napisao je Bosančić u objavi na Facebooku, ali i dodao kako to nije prvi put da se uništavaju dječja igrališta te gradska i privatna imovina.

"Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt 'Vinkovci pametan grad – siguran grad', a koji bi trebao spriječiti upravo takve i slične aktivnosti", izvijestio je.

Na taj način, rekao je, poboljšaće se sigurnost u zajednici kroz uspostavljanje sistema za video- nadzor javnih površina: trgova, parkova, dječjih igrališta, saobraćajnih raskrsnica i drugo, prenosi "24sata.hr".

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)