Hrvatska

Magla i oblačnost otežavaju potragu za nestalim avionom

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2022. 11:10

U potrazi za nestalim avionom Cesna aktivirane su sve stanice Hrvatske gorske službe spasavanja, a pretražuje se šire područje sela Bročanac, južno od Slunja, objavljeno je na internet stranici HGSS-a.

Tokom prethodne noći i rano jutros na teren je stiglo 190 pripadnika HGSS iz 25 stanica sa 50 vozila.

U potrazi učestvuje i 114 pripadnika MUP-a Hrvatske, 29 vatrogasaca, pet vojnih policajaca, tri lovca, 25 pripadnika Državne intervencijske postrojbe, radnici HAKOM-a i Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Nepovoljno vrijeme i dalje otežava potragu. Oblaci i magla su veoma niski, pa je smanjena operativnost dronova, navodi se u objavi.

- HGSS koordiniše rad na terenu i slaganje karata, u koordinaciji sa Rukovodstvom civilne zaštite. Potraga je trajala čitavu noć uz pomoć dronova jer su vremenski uslovi bili nešto povoljniji, ali od jutra je oblačnost dosta niska, što opet otežava rad s dronovima. Ukoliko se vrijeme popravi, angažovaćemo helikopter. U potrazi se trenutno koriste svi raspoloživi resursi, uključujući potražne K9 timove sa psima i kamere - izjavio je Јosip Granić iz HGSS-a.

Više od 340 ljudi na terenu pretražuje šire područje sela Bročanac, južno od grada Slunja.

- Pokušali smo locirati mobilne telefone svih putnika iz aviona, ali bezuspješno. Radnici HAKOM-a su radiogomiometrijom takođe pokušali locirati uređaje, ali ni to nije dalo rezultata. Nastavljamo dalje potragu, a sve stanice HGSS-a od sinoć su aktivirane kako bi pomogle u potrazi - poručio je Granić.

Podsjetimo, avion Cesna 182 nestao je sa radara u nedjelju u 11.25 časova na širem području Slunja.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.