Kriza u Budvi: Ne izlazimo iz opštine dok se situacija ne riješi

  • 22.06.2020. 14:46

Čelnici opštine Budva koje predvodi predsjednik opštine Marko Carević saopštili su da neće izaći iz opštine dok se kriza, nastala kada su u zgradu ušli predstavnici DPS i Crnogorske, ne riješi i zatražili posredovanje EU.

Kriza u zgradi budvanske opštine počela je kada su Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je odbornička većina DPS i Crnogorske imenovala za v.d. predsjednika opštine i Skupštine, došli u zgradu opštine, iako je dogovoreno da nijedna od "dvije vlasti" ne dolazi u opštinu, prenose podgoričke Vijesti.

Potom su odbornici Demokrata i DF probili kordon privatnog obezbeđenja koje je angažovao Bulatović, a Carević i ostali čelnici Budve ušli su u kabinet.

Carević je održao kolegijum, na kome je zaključeno da je "medijacija predstavnika Evropske unije u Crnoj Gori neophodna za razrješenje budvanske krize" navode Vijesti.

"Bez njihovog aktivnog učešća suprotstavljene strane u Budvi ne mogu se dogovoriti i postoji mogućnost da niko neće znati u kojem pravcu stvari mogu da idu", saopšteno je sa kolegijuma.

Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata, rekao je da su sa drugom stranom "sjeli za sto na ljudskom, a ne na političkom nivou".

"Najbrutalnije smo prevareni, nećemo izaći dok se situacija ne riješi", rekao je Krapović i dodao da su svih osam poslanika Demokrata u kabinetu Krsta Radovića, predsjednika SO, koga je većina DPS i Crnogorske smijenila.

"Ne postoji šansa da ćemo ovo pustiti, da ćemo biti pregaženi, niti poniženi. Nemamo namjeru da bilo kome ružno uradimo, ali opština je naša i biće naša. Ukoliko policijska hunta smatra da treba da upadne, jer ovdje imamo poslanike, mislim da je to prava poruka Briselu, Vašingtonu, Londonu i svim adresama u svijetu. Ovdje vlada policijska hunta koja neće uspjeti da pregazi Demokratsku Crnu Goru čiji su poslanici u zgradi. Idemo do kraja, nema predaje", rekao je on.

Predsejdnik SO Krsto Radović optužio je ministarku javne uprave Suzanu Pribilović, direktora Službenog lista Moma Vujoševića, Snežanu Kuč, Anđelu Ivanović i Vladimira Bulatovića da su prekršili svaki zakon.

Nikola Јovanović iz DF je rekao da su glavni akteri odbili pregovore i time preuzeli odgovornost za sve što se dešava u Budvi.

"Bulatović i Kuč umesto na pregovore, prekršili su dogovor i došli u zgradu opštine. Uz nekakvu privatnu huntu, neko obezbjeđenje su ušli u zgradu i zauzeli opštinu. Nećemo dozvoliti to, nastavićemo svim demokratskim, političkim i zakonskim sredstvima da vršimo vlast u opštini Budva. Nećemo dozvoliti pljačku opštine i pozivamo građane", rekao je Јovanović.

Тагови:
  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.