Premijer Crne Gore

Krivokapićev kabinet uputio oštru kritiku na račun ministra

  • Извор: Танјуг
  • 28.01.2022. 22:50

Iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića došla je kritika na račun ministra spoljnih poslva Đorđa Radulovića, u kojoj se on označava kao "neprofesionalan."

"Reagovanje ministra spoljnih poslova predstavlja kontinuitet neprofesionalnog odnosa prema poziciji na kojoj je, uzme li se u obzir sklonost iznošenja detalja iz interne komunikacije, i to na poluistinit način, koju je imao sa premijerom povodom nekih važnih diplomatskih poslova o kojima se raspravljalo."

Iz Kabineta su ga optužili da da vodi "tihu kampanju" protiv premijera Krivokapića.

"Iako je predsjednik Vlade bio upoznat sa platformom i planom putovanja potpredsednika Abazovića i ministra Radulovića u SAD, što je i konstatovao tokom sinoćnjeg intervjua, ministar Radulović vrlo dobro zna na koji segment tog putovanja je premijer aludirao. Razumije se, mislio je na onaj koji je prećutan, a koji se odnosio na tihu kampanju koju je ministar Radulović vodio protiv premijera lično, što će biti upamćeno kao glavna odlika njegovog ministrovanja. Sa druge strane, u vezi puta za Sjevernu Makedoniju, ministar Radulović spominje isključivo one podatke koji njemu odgovaraju, a prenebregava činjenicu da nije informisao premijera o planiranom putu, odnosno da je premijer o istom saznao na sjednici Vlade, kada je ministar Radulović uveliko otputovao", navode u reagovanju.

Ministrove insinuacije da je neko tražio revanšistički odnos prema kadrovima u crnogorskim ambasadama, te da je postao persona non grata, zato što je "on to spriječio", kako ističu iz Kabineta, degutantne su.

"Pošto u svom obraćanju sugeriše da je revanšizam tražio neko iz MFSS-a ili MER-a, preporučujemo ministru Raduloviću da se raspita kako su te 'revanšističke' metode, koje pripisuje drugima, primenjene u spomenutim ministarstvima. Ako se zaista raspita, saznaće ne samo da nije bilo revanšističkih metoda, već da je zatečeni kadar u ovim ministarstvima unapređen", navode iz Kabineta.

Тагови: