Premijer Crne Gore

Krivokapić: Abazović pokušao da spriječi ustoličenje mitropolita na Cetinju

  • Извор: РТРС
  • 03.02.2022. 13:40

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar Sergej Sekulović i šef policije Zoran Brđanin željeli su da spriječe ustoličenje mitropolita Јoanikija na Cetinju, istakao je premijer Zdravko Krivokapić na konferenciji za novinare.

- Sve smo uradili da se ne vrati vlast u ruke DPS-a. Spekulisalo se da ću ovih dana podnijeti ostvaku na mjesto premijera. Meni ne znači ništa jedan dan više ili manje - naglasio je Krivokapić.  

- Maske su pale, ko to želi da vidi. Mogao sam razriješenje potpredsjednika Vlade Crne Gore Abazovića pokrenuti i ranije, ali bi onda morao odgovoriti na pitanje: Zašto? Јa sam i sada u duši univerzitetski profesor, a u politiku sam ušao zbog Zakona o slobodi vjeroispovjesti. Ispunio sam amanet koji sam dao čovjeku i o povećanju plata u Crnoj Gori - istakao je Krivokapić.

On je podvukao da je svjestan činjenice da građani osjećaju da je pravda spora.

- Pokušali su da nas ubjede da smo najveći uvoznici banana u Evropi, da svaki građanin Crne Gore mjesečno pojede 24 kilograma banana. To je po onoj narodnoj "Podli pazar svršiše u mraku". Tako je i u Crnoj Gori - rekao je Krivokapić.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da su mu poslanici "svojim manipulatorskim pristupom" onemogućili da kaže svoj stav o aktuelnoj političkoj situaciji u toj zemlji.

Tvrdi i da zna da od sutra više neće biti premijer, jer je to, kako kaže, dogovorio Milo Đukanović sa dijelom vladajuće koalicije.

U Skupštini danas nije usvojen dnevni red na kojem je bio prijedlog premijera za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.