Grad prepun smeća

Komunalci ne odvoze smeće u Zagrebu: Nakon otkaza i osuda, odlučili da traže svoja prava

  • Извор: АТВ
  • 23.01.2023. 16:06

Prije nekoliko dana na programu HRT-a emitovan je snimak na kojem se vidi kako komunalno vozilo u toku noći kupi smeće iz kontejnera. Ništa sporno osim što se u tri različita kontejnera nalazi razvrstan otpad, a oni sve ubacuju u jedan kamion.

Poslije toga uslijedila je ogromna osuda građani i prozivke na račun komunalaca. Uprava Holdinga kao sredstvo podvlađivanja javnošću, odlučila je da otpusti tri radnika koji su radili tu noć. Međutim, to priča tek počinje.

Komunalci od jutros ne odvoze smeće. Radnici komunalne Čistoće spontano su jutros u šest sati prekinuli štrajk zbog najave otkaza trojici radnika koji su kontejnere sa različitim vrstama otpada praznili u isto vozilo.

Žale se i na premale plate, a kako kažu, neće ni da odvoze smeće sve dok se trojica radnika koji su dobili otkaze ne vrate na posao.

Uprava Holdinga preispitaće otkaze radnicima, ali oni štrajk nastavljaju.

Međutim, glavni tajnik Samostalnog sindikata rada u komunalnim i srodnim i djelatnostima za podružnicu Čistoća, rekao je da u Čistoći još uvijek nemaju dovoljno radnika i kamiona kojima bi omogućili odvoz u mjeri koja je potrebna u novoj dinamici s obzirom na pojačano razvrstavanje otpada.

Opozicija i još nekoliko udruženja podržali su štrajk komunalaca, a kako stvari stoje, štrajk će minimalno biti nastavljen do treće smjene.

Тагови: