Muk i tuga

Komemorativna sjednica povodom tragedije u Cetinju: Crna Gora tuguje

  • Извор: АТВ
  • 14.08.2022. 18:59

Muk i tuga. Tako je danas bilo na Cetinju. Minutom ćutanja počela je komemorativna sjednica u Vladinom domu za deset žrtava ubijenih u tragediji nezapamćenih razmjera za Crnu Goru. Utjeha za porodice ubijenih ne postoji, preostaje nam samo da žrtve otmemo od zaborava, riječi su gradonačelnika Cetinja. U sali se prolamao plač.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka, našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo svi da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", rekao je Nikola Đurašković, gradonačelnik Cetinja.

Pokolj na Cetinju je sve ostavio u šoku. Bol je ujedinio cijelu Crnu Goru, Cetinje nije samo, čulo se sa komemoracije. 

"Naše drage sugrađane smo željeli da ispraćamo na posao, u zasluženu penziju, sportsku dvoranu. Umjesto toga danas ih ispraćamo na vječni put. Najteže će nam pasti što nećemo pratiti male anđele u školu, na fudbalske utakmice, na prvi posao". rekao je Mirko Stanić, potpredsjednik Skupštine Cetinja.

Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir, čuli su se vapaji nakon komemoracije. Tiodor Radunović obratio se predstavnicima vlasti sa molbom da Cetinjanin Nenad Kaluđerović, koji je pucao u Vuka Borilovića, bude oslobođen.

"Da ljudskim činom i gestom čovjeka koji je zaustavio ovaj krvavi pir ova država oslobodi odgovornosti bilo kakve. Da ta djeca koju čovjek ima....molim vas, molim vas da se taj čovjek ne tereti. Molim vas, molim vas", poručio je  Radunović.

Porodice ubijenih neće ostati same, obećano je na komemoraciji. Da odaju poštu žrtvama, na Cetinje su danas došli i najviši crnogorski zvaničnici, predsjednik Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, lokalni funkcioneri i više ministara.

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм