Kumrovec

Kinezi prave spomen-park Titu

  • 14.06.2019. 12:21

Hrvatska vlada je objekte bivše političke škole u Kumrovcu, rodnom mjestu nekadašnjeg doživotnog predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, prodala kineskoj firmi, piše hrvatski Poslovni dnevnik.

Kineska firma "Z-Run WellTon Industry" je inače bila jedini ponuđač.

Vlasnica kineske firme je poduzetnica Đijang Ju, a namjera joj je da objekte nekadašnje političke škole pretvori u hotel, ali i da otvori spomen-park posvećen Josipu Brozu.

Kada je preduzetnica u aprilu obišla Hrvatsko zagorje, zaključila je da Kumrovec ima velik potencijal za turizam. Također je kazala kako joj je želja da u ovo malo zagorsko mjesto privuče goste ne samo iz Kine već i cijelog svijeta.

"Treći sam put ovdje i ovaj projekt vrlo mi je važan. Vjerujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim potaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je tada poduzetnica Ju.

U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obavezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana njegovog zaključenja koji je uplaćen u korist državnog budžeta na ime garancije u postupku za podnošenje ponuda.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм