Gužve na granicama

Kilometarske kolone na Bajakovu

  • 01.08.2019. 20:41

Velike gužve i kilometarske kolene vozila trenutno su na graničnom prelazu Bajakovo između Srbije i Hrvatske, gdje se na ulazu u Hrvatsku čeka satima.

"Satima se stoji, ljudi padaju u nesvijest na prostoru između graničnih prelaza. Ljude su nosili na rukama između vozila do srpske strane. Čeka se više od dva sata samo da se prođe prostor između dvije granice. Sve stoji zbog hrvatske strane", prenosi hrvatski Indeks.

Prema podacima HAK-a, na Bajakovu se čeka sat vremena, ali prema riječima putnika, čeka se znatno duže.

"Nemamo informacije da se nešto vanredno događa, radi se sve normalno. Znate da je sada vrhunac turističke sezone", kratko su naveli iz osječko-baranjske policije.

Inače, duže zadržavanje na graničnim prelazima posljedica je smjene turista i pojačanog saobraćaja, što je karakteristično za prvi dan avgusta.

Prema posljednjim informacijma, putnička vozila na graničnim prelazima čekaju od 20 do 60 minuta, saopštio je AMS Srbije.

Na Preševu, na ulazu i na izlazu, čekaju 30 minuta, Gradini na izlazu 50 minuta, a na ulazu 30 minuta.

Na Batrovcima i na izlazu i na ulazu čekaju 60 minuta, kao i na izlazu na Bajakovu.

Na Horgošu na izlazu zadržavanje je 30 minuta, na ulazu se čeka 40 minuta, na Gostunu na izlazu 60 minuta, a na ulazu 20 minuta.

Teretna vozila na Batrovcima na izlazu čekaju 180 minuta, Šidu, na izlazu 120 minuta, Sremskoj Rači na izlazu 60 minuta.

Ovaj talas pojačanog saobraćaja u danima vikenda koji je pred nama može izazvati ponovo duge kolone i zadržavanja, kako na pojedinim graničnim prelazima, tako i na glavnim putnim pravcima u Srbiji, upozorava AMS.

Vozačima se savjetuje da koriste manje frenkventne prelaze i alternativne putne pravce.