Incident na konferenciji

Kamalu pitali hoće li primiti izbjeglice iz Ukrajine, ona prsnula u smijeh

  • Извор: Sputnjik
  • 11.03.2022. 11:38

Potpredsjednica SAD Kamala Haris izazvala je salvu nezadovoljstva na društvenim mrežama jer se smijala tokom konferencije za štampu u Poljskoj poslije pitanja o izbjeglicama iz Ukrajine.

Incident se dogodio na zajedničkoj konferenciji Kamale Haris sa poljskim predsjednikom Andžejom Dudom.

Kada je postavljeno pitanje da li će SAD primiti izbeglice iz Ukrajine ili na neki drugi način pomoći Poljskoj u humanitarnoj krizi, Harisova se pogledala sa Dudom očekujući jedno od drugog ko će prvi da odgovori, a onda rekla "Ok" i počela da se smije.

Kroz glasan smijeh je rekla "Pravi prijatelj se prepoznaje u nevolji" i nastavila da odgovara na pitanje.

Mnogi korisnici društvenih mreža, među kojima i javne ličnosti, kritikovali su je smatrajući da se ne radi o temi o kojoj bi se trebalo smijati.

Ovo nije prvi put da Harisova izaziva slične incidente tako što se smije govoreći o veoma ozbiljnim temama, navodi "Njujork post". Kako navodi ovaj list, Harisova je u avgustu, na pitanje novinara o američkom povlačenju iz Avganistana, novinarima uz smijeh odgovorila "usporite svi".

Ona je tako reagovala i u maju prošle godine, kada su je novinari pitali o navali migranata na južnu granicu SAD.

Američka TV voditeljka Megan Mekkejn smatra da Harisova ima problem kada je u kriznim situacijama, poredeći je sa likom koga Hoakin Finiks glumi u filmu "Džoker".

"Ona je potpredsjednica države i imala je dovoljno vremena i resursa za medijski trening kako ne bi u svakoj kriznoj situaciji reagovala kao da je u večernjem televizijskom šou-programu", napisala je ona na Twitteru.

(Foto: Tanjug/Saul Loeb/Pool Photo via AP)
Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.