ATV

Slavonski Brod

Iz Save izvučeno 13 Kubanaca, među njima i dvoje djece

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2023. 18:48

Policija Slavonskog Broda izvukla je iz Save 13 kubanskih državljana koji su nezakonito pokušali ući u Hrvatsku.

Prema službenom izvještaju, među njima je bilo dvoje djece, pet žena i šest muškaraca.

Policija je danas oko 10.00 časova, dok je nadzirala granicu na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, naišla na 13 kubanskih državljana koji su zaglavili na nepristupačnom dijelu rijeke obraslom rastinjem i dozivali u pomoć.

"Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Interventne jedinice policije Slavonski Brod, nadzirući državnu granicu, danas, oko 10 sati, na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, kod Slavonskog Kobaša, uočili su više osobe koje su zapomagale i dozivale u pomoć. Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policijski službenici Stanice granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom, već su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije", saopšteno je Policijske uprave Brodsko-posavske.

Policija je upozorila na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom prelazaka rijeke Save te da oni koji to čine riskiraju svoje zdravlje i život.

Dodaju da nisu rijetki slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca, pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su spremni pomoći i spasiti osobe.

Samo u decembru prošle godine u Savi su pronađena četiri tijela nepoznatih osoba.

"Još jednom apelujemo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku ili osobe koje im u tome pomažu ili ih podstiču, da to ne čine, jer tako ugrožavaju svoje živote, te takođe čine prekršaj, odnosno krivično djelo za koje će biti sankcionisani", poručili su iz Policijske uprave Brodsko-posavske.(Foto: Policijska uprava Brodsko-posavska)