Naslovna strana

"Hrvatski tjednik" veliča NDH koristeći reprezentaciju

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2022. 15:45

"Hrvatski tjednik" objavio je na naslovnoj strani omaž ustaškoj Nezavisnoj Državi Hrvatkoj (NDH), koristeći uspjeh hrvatske fudbalske reprezentacije u Kataru.

Preko "kockica" otisnut je naslov "Živjela Nogometna Država Hrvatska", a posebno su istaknuta prva slova svake riječi pa se tako odmah može uočiti – NDH.

Naslovnu stranicu "Hrvatskog tjednika" za sada je oštro osudila Mirela Ahmetović iz SDP-a, potpredsjednik saborskog Odbora za informatizaciju i medije.

"Ovim postupkom `Hrvatski tjednik` krši Zakon o medijima koji jasno i nedvosmisleno zabranjuje podsticanje i veličanje nacionalne, rasne, vjerske, polne ili druge neravnopravnosti.

Takođe, zabranjena je i neravnopravnost na osnovu ideološke ili državne tvorevine nastale na takvim osnovama", navodi ona.

Ahmetovićeva smatra da "neprihvatljivo djelovanje `Hrvatskog tjednika` predstavlja grubo nanošenje štete po ugled i dostojanstvo Hrvatske i njenih građana u civilizovanom svijetu".

Ona podsjeća na stav Ustavnog suda da je NDH bila "nacistička i fašistička tvorevina koje je predstavljala negaciju temeljnih vrijednosti ustavnog poretka Hrvatske", prenose mediji.  


(Foto: Telegram.hr)

Тагови: