Милановић саопштио

Хрвати сриједом иду на изборе: Ствара се проблем у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 17:40

Први пут избори у Хрватској биће одржани у сриједу, саопштио је предсједник Хрватске Зоран Милановић.

Избори ће бити одржани 17. априла а тај дан у Хрватској биће нерадни.

Како је Милановић рекао, избори на бирачким мјестима у сједиштима дипломатско-конзуларних представништава Хрватске одржаће се у уторак, 16. и 17. априла.

Није познато како ће оваква одлука утицати на одазив бирача у дијаспори, али, пишу хрватски медији, организовање избора сриједом у БиХ биће изазов.

Наиме, пишу медији, логистички ће бити тешко организовати изборе у БиХ зато што је много бирачких мјеста измјештено у школе.

"Биће изазовно организовати изборе у иностранству, јер су у БиХ, гдје је пуно бирача, бирачка мјеста измјештена у школе како би се смањиле гужве на изборне дане", рекао је Хини члан и портпарол ДИП-а Славен Хојски.

Сриједа је у БиХ радни дан па ће се, наводе медији, организовати премијештање бирачких мјеста из школа у нека друга мјеста или ће се, евентуално, гласање обавити у амбасадама или конзуларним канцеларијама.

Да се не ради о малом броју бирачких мјеста говоре и подаци да је у Мостару у школама било 20 бирачких мјеста, у Сарајеву шест, у Ливну четири, у Витезу десет, а у католичком школском центру у Тузли три, пише Индекс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.