Нагла промјена времена

Хрвати добили СМС упозорења од Цивилне заштите

  • Извор: Курир
  • 18.01.2024. 16:06

Цивилна заштита данас послијеподне је грађанима Хрватске послала поруке упозорења о промијени времена која слиједи.

"Опрез: у петак снијег, олујни вјетар, опасни услови за саобраћај! Снијежни покривач у горју већи од 30 cm, мећава, наноси. Дуж обале ујутро нагло орканска бура", стоји у упозорењу МУП-а. Поруке су дошле и на енглеском и на њемачком језику.

Европска држава уводи рестрикције инфлуенсерима - казне и до 250.000 евра

Европска држава уводи рестрикције инфлуенсерима - казне и до 250.000 евра

"У петак од раног јутра у Приморско-горанској, западном и југозападном делу Карловачке и Личко-сењској жупанији снијег, олујан ветар, мећава, а у вишим пределима снежни покривач већи од 30 cm. Дуж обале ујутро нагло ће дувати орканска бура. Опасни услови у саобраћају", стоји у поруци.

ДХМЗ најавио наглу промјену времена

За данас је најављено неуобичајено топло вријеме с температурама између 12 и 17 степени Целзијуса. Али, онда стиже промјена која доноси нагло захлађење. Нова промјена времена започела је падом атмосферског притиска ваздуха. На свим станицама ДХМЗ-а биљежи се постепен пад који ће се наставити до данас послеподне, објавио је ДХМЗ у посебном саопштењу.

Отац пјевачице која је страдала у Дубаију открио нове детаље: Пријатељице су спавале

Отац пјевачице која је страдала у Дубаију открио нове детаље: Пријатељице су спавале

Дубоки циклон с Атлантског океана премијештаће ће се наредних дана преко западне Европе ка средњој и источној, а на својој јужној страни ће повлачити топао ваздух с југа према алпском и динарском подручју, што ће додатно подржавати размјерно јака западна и југозападна висинска ваздушна струја.

Изнадпросјечно топло па пад температуре

Са сјевера ће се спуштати хладан ваздух на стражњој страни споменуте циклоне. Хладни фронт прелазиће преко Хрватске у првом дијелу петка уз осјетан пад температуре ваздуха и наглу промјену смијера ветра, стварајући плитки циклон у завјетрини Алпа, која ће се у јужном Јадрану задржати до суботе, подржавајући велике разлике у притиску ваздуха дуж обале и нарочито између обале и унутрашњости.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина