Нагли пад температуре

Хаос у Хрватској због невремена: Ишчупана стабла и снијег

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 18:00

Ватрогасци у Загребу данас су имали бројне интервенције због вјетра који је такође ломио гране и у Осијеку. Нагли пад температуре у Загорју је донио снијег, а у исто вријеме у 15 сати у Шибенику је 25 степени.

Јака промјена времена стигла је до подручја Хрватске, док је јуче било готово 30 степени, а данас у Загорју пада и снијег, преноси 24сата.

"Нестабилно је и хладније од просека за средину априла. На копну промјенљиво и претежно облачно, а на Јадрану делимично сунчано. Још у првом дијелу дана киша на истоку, пљускови и грмљавина у Далмацији. Послијеподне су локални пљускови кише могући у унутрашњости и на сјеверном Јадрану, а снијега у Горској Хрватској. Вјетар слаб до умјерен сјеверни", прогнозирају из ДХМЗ-а.

Јавна ватрогасна јединица Града Осијека борила се са стаблима. Гране су, како су јавили, пале на аутомобиле.

"Од 7 до 12.30 смо одрадили 12 интервенција, два пожара (печењаре и на градилишту), осам интервенција углавном везаних уз отклањање грана и дрвећа, једно уклањање лима и један извид везан уз ауто у Сави", рекао је наредник Јавне ватрогасне јединице Синиша Јембрих.

Олујни ветар носио је све пред собом и у центру града.


(Фото: Ватрогасци Осијек)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм