Миро Буљ

Градоначелник Сиња: Оснивам страже због миграната, ако буду пуцали - узвратићемо

  • Извор: Индекс
  • 25.10.2023. 22:34

Градоначелник Сиња Миро Буљ тврди да ће организовати самозаштиту грађана Цетинске крајине. У борби против незаконитих улазака миграната позива војску на ангажман као помоћ, како каже, преоптерећеним полицијским снагама на граничним пријелазима

Миро Буљ тврди - на сињском подручју организоваће грађанске страже дуж границе с БиХ.

"Међу мигрантима су и терористи, морамо се организовати"

"То је самопомоћ, самоорганизација. Ми ћемо се на том подручју морати и ујединити кад почну улазити неконтролисано мигранти међу којима су и терористи. Они носе своје ратове и своје културе и није их брига за нас, а није брига ни државу. Ако буду пуцали из оружја у наше људе, мораћемо вратити истом мјером", рекао је за ХРТ Миро Буљ, градоначелник Сиња (Мост).

Тврди да големом сињском подручју, које граничи с БиХ, пријети талас незаконитих миграција.

"Мени је важнија једна длака или нокат дјетета него сви мигранти. Пола их је терориста".

"Све државе затварају границе, а наше су отворене. Погледајте наше пустопољине, ове планине Динара и Каменско и једноставно мигрантима је дозвољен улазак. Мени је важнија једна длака или нокат дјетета него сви мигранти. Пола их је терориста", нагласио је Буљ.

Тражи да се полицији на граници придружи војска. Из МУП-а поручују да за тим нема потребе јер се сигурносна ситуација није погоршала и нема непосредне опасности.

МУП: У Далмацији готово да нема миграната

"Од почетка године на подручју цијеле Хрватске забиљежена је 61 хиљада незаконитих миграција, од тога само два посто на подручју ПУ СДЖ-а. Највећи број миграната долази из Турске. Број незаконитих миграната у посљедња два мјесеца у паду је у односу на претходно раздобље", извијестили су из МУП-а РХ.

За сада се још не зна како ће изгледати сињска стража и ко ће све у њој учествовати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: