Само сат и по од Загреба

Град у Хрватској даје младима 15.000 евра да остану или се доселе

  • Извор: Кликс
  • 27.09.2024. 18:51

Чак 15.000 еура бесповратно могу добити младе породице у Новској, хрватском граду уз само Лоњско поље, који је на само сат и по од Загреба.

Градско вијеће Града Новске усвојило је ову нову мјеру како би помогли младим породицама у рјешавању животног питања.

Из Града су подсјетили како већ имају накнаде за новорођенчад које иду од хиљаду евра, за прво дијете, па све до чак 10 хиљада евра за треће и свако сљедеће. Ова нова мјера стамбене је нарави, а представила ју је, као и услове за њено добивање, градоначелница Марија Кушмиш.

"Вјерујемо да ће и ове мјере уродити плодом и да ћемо како задржати младе али и добити нове досељенике у најдражу нам Новску! Желимо и да наша приградска насеља живну и да породице не избјегавају живот на селу. Зато их комунално опремамо, а овом мјером додатно потичемо и рјешавање стамбеног питања", поручила је.

Драшко се похвалио ''Тулипаном'', а о '''Путевима'' ни ријечи

Драшко се похвалио ''Тулипаном'', а о '''Путевима'' ни ријечи

Из Града напомињу како заинтересовани могу добити до 10.000 евра ако купују или граде/уређују некретнину у граду, а чак 15.000 евра ако се некретнина налази у приградским насељима на подручју Новске.

Услов је да барем један брачни друг није старији од 40 година, а у Новској морају остати најмање 10 година. У категорију младе породице улази и самохрани родитељ, али појединци који купују некретнину не смију бити у сродству с особом која ту некретнину продаје.

Уз то, износ би се усплаћивао пет година. Ако у том периоду дођу и дјеца, кроз овај програм планира се и продужење те додатно финансирање. За свако рођено дијете средства ће се повећати за 2.000 еура, односно 3.000 евра за приградска насеља, а исплаћиваће се још једну годину дуже.

Мали Михаел болује од тешке болести: Градска управа се оглушила на молбе породице за помоћ

Мали Михаел болује од тешке болести: Градска управа се оглушила на молбе породице за помоћ

"Ово је још једна нова и јединствена мјера у Хрватској којом желимо подстаћи демографску обнову", поручила је Кушмиш.

Породицама којима ће се одобрити средства дужни су пријавити пребивалиште на адреси купљене некретнине у року од једне године од склапања уговора о суфинанцирању.

Пратите нас и путем Вибера