Хрватска

ФУЈ: Пронађен пацов у конзерви пасуља, реаговала инспекција

  • Извор: Индекс
  • 08.05.2024. 15:19

Удружење за заштиту потрошача Хрватске на Фејсбук страници Хало, инспекторе објавила је фотографије конзервисаног пасуља Конзумове робне марке К Плус од 400 грама у којем је купац, како тврди, пронашао половину пацова.

Након њихове објаве, пишу на страницама, реаговала је Санитарна инспекција, а огласили су се из корпоративних комуникација Конзума. Из Конзума су изразили жаљење и саопштили да су серију производа повукли из продаје, преноси Индекс.

Ради се о конзерви смеђег пасуља К плус Гарден "Good" с роком трајања до 17.9.2026., произвођача Фиама Весувиана из Италије.

Конзум: Детаљно ћемо провјерити околности

"Жао нам је због ситуације која се догодила нашем купцу. Након на примљене рекламације купца, у координацији с произвођачем и свим надлежним институцијама, предузели смо све потребне радње складно интерној процедури.

Обавијестили смо произвођача и затражили изјаву. Иако у овом тренутку не располажемо свим потребним информацијама, у контакту смо с произвођачем те смо из предострожности и с циљем заштите наших купаца, на властиту иницијативу, наведену серију производа повукли из продаје. Додатно, спроведен је инспекцијски надзор којим је утврђено да је Конзум спровео све потребне активности и провјере.

Није шала: Кућа са двориштем у Тоскани за 90.000 евра

Није шала: Кућа са двориштем у Тоскани за 90.000 евра

Још једном желимо изразити наше жаљење те ћемо свакако учинити све што можемо како би детаљно провјерили све околности и осигурали да се овакве ситуације не понављају", саопштили су из Конзума.

Огласила се и санитарна инспекција

Удружењу је извјештај послала и Санитарна инспекција Државног инспектората Хрватске. Надзор су, кажу, обавили у сједишту трговачког друштва. Поручују да је трговачко друштво одмах по примању пријаве покренуло поступак прикупљања свих података о производу. Затражили су од произвођача у Италији да доставе изјаву па су покренули поступак повлачења с хрватског тржишта.

"Санитарна инспекција Државног инспектората је одмах по примању Ваше рекламације која се односила на пријаву потрошача о купљеној конзерви смеђег пасуља трговачког назива 'К плус Garden Good' нето количине 400 г, ЛОТ броја Л М261, Најбоље употребити до: 17.9.2026., произвођача Фиама Весувиана, Италија, коју ставља на тржиште РХ Конзум плус д.о.о., а за коју се наводи да су пронађени дијелови угинулог глодара, дана 07.05.2024. године обавила је инспекцијски надзор у сједишту предметног трговачког друштва.

УПОЗОРАВАМО, УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ! Ђаво проговорио из жене током литургије у Храму Светог Пантелејмона

УПОЗОРАВАМО, УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ! Ђаво проговорио из жене током литургије у Храму Светог Пантелејмона

Инспекцијским надзором је утврђено да је предметно трговачко друштво одмах по примању пријаве потрошача покренуло поступак прикупљања свих података о самом производу односно прикупљању података о ЛОТ-у и року трајања, те су затражили од произвођача из Италије да доставе изјаву везану за предметну пријаву. По примању тачних података о ЛОТ-у и року трајања спорне хране дана 07.05.2024. године исти је добровољно покренуо поступак повлачења наведеног лота с тржишта Републике Хрватске.

С обзиром да је произвођач предметне хране у Италији, Државни инспекторат ће у складу с процедурама пријавити и доставити информације у ЕУ RASFF систем (Европски систем брзог узбуњивања за храну и храну за животиње) о предметној пријави потрошача и повлачењу спорног лота с тржишта како би даљње мјере према произвођачу спровело надлежно тијело за сигурност хране у Италији", поручили су из Државног инспектората. 

Застрашујући сусрет: Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и по

Застрашујући сусрет: Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и по

Ако сте купили конзерву пасуља, можете га вратити у било коју Конзумову продавницу и добити поврат новца чак и без рачуна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм