Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске

Егић посјетио Марију Ђапо - мајку прве жртве протеклог рата у Приједору

  • Извор: СРНА
  • 28.05.2024. 14:17

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је да је у прошлој години борачким категоријама у Приједору путем овог министарства исплаћено 150.000 КМ и да ће се то наставити и у овој години.

Егић је данас у Горњем Јеловцу код Приједора посјетио Марију Ђапу, мајку полицајца Раденка Ђапе /20/, убијеног 1992. године.

Он је навео да је Ђапа прва жртва која означава почетак свих ратних страхота 1992. године у Приједору.

"Обезбиједили смо одређену мању материјалну помоћ, али мислим да је битније од тога да смо дошли и да одавде иде порука да ће Министарство, а сигуран сам и локална заједница, да пруже подршку породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима, учесницима Одбрамбено-отаџинског рата", рекао је Егић новинарима.

Он је додао да Марија Ђапа живи сама, удаљена од села, и да друштво не смије да буде глуво и нијемо.

"За овакве случајеве треба да обезбиједимо средства, треба да настојимо свако из своје области, своје бранше, да овој категорији и оваквим људима помогнемо колико год више можемо", додао је Егић.

Марија Ђапа рекла је да се и послије толико година осјећа ружно и тужно да не би жељела никоме да то доживи.

"Жао ми моје дјеце и мог Раденка. И никако се не могу снаћи, ништа, ни за живот, ни за даље да се крене", рекла је Ђапа кроз сузе.

Посјета је организована поводом обиљежавања 30. маја, Дана одбрана Приједора у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Раденко Ђапа, полицајац у Приједору, убијен је мучки у ноћи између 30. априла и 1. маја 1992. године, приликом изласка из аутобуса када је кренуо на посао. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Филм: Против дивљине (12+) (Р)

    '' Филм: Против дивљине (12+) (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.