Roditelji se žalili

Djeca u hrvatskom gradiću od opštine dobila stripove s neprimjerenim sadržajem

  • Извор: Агенције
  • 27.12.2021. 22:00

U Opštini Brodski Stupnik djecu je razveselio i Deda Mraz koji im je podijelio i poklon pakete. U njima su bili naravno slatkiši, ali i strip s neprimjerenih sadržajem. Radi se o slikovnici "Sillage Brazda od vatre i pepela", a ljutiti roditelji javili su se medijima i poslali im fotografije iz stripa u kojem se glavnoj junakinji vide grudi.

Oko 200 djece prošlog vikenda je povodom adventskog slavlja u opštini Brodski Stupnik dobilo poklon pakete sa stripom u kom se nalazi eksplicitni sadržaj.

"Ugodnu atmosferu u lijepom ambijentu uz bogatu eno-gastro ponudu naših firmi na večerašnjem obilježavanju Adventa u Opštini Brodski Stupnik svojim dolaskom je uveličao i sam Deda Mraz, kojem se obradovalo 200-tinjak djece koja su nagrađena prigodnim darovima", pohvalio se na Fejsbuku Goran Jelinić, načelnik Opštine Brodski Stupnik.

Hrvatski mediji navode da su od ljutih roditelja dobijalii fotografije iz stripa u kom glavna junakinja ne nosi gornji dio odjeće te joj se vide grudi. I prije nego što se načelnik oglasio oko ovog incidenta, Opština se javno izvinila na Fejsbuku.

"Opština Brodski Stupnik se izvinjava roditeljima i deci što su se u pojedinim paketićima Djeda Mraza nalazile slikovnice (stripovi) neprimjerenog sadržaja djeci tog uzrasta", stoji u objavi.


Тагови: