Hrvatska

Djeca se igrala u napuštenoj zgradi i pronašla bombe

  • Извор: 24сата.хр
  • 25.04.2022. 13:59

Djeca su u napuštenoj zgradi pronašla minsko-eksplozivna sredstva na području Grožnjana oko 12 sati u nedjelju, potvrdili su iz istarske policije. 

Eksploziv su pronašli tokom igre, a na mjesto događaja odmah je upućen policijski službenik za zaštitu od eksplozije koji je utvrdio da se radi o bombama britanske proizvodnje koje su zaostale iz II. svjetskog rata.

Policajac je izuzeo bombe kako bi ih uništio u kontrolisanim uslovima te je obavio i pregled šireg mjesta na kojem su pronađeni minsko-eksplozivna sredstva, ali druga nije pronašao i područje je bilo osigurano. 

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne preduzimaju ništa već da odmah nazovu policiju. 

Policija je u saopštenju upozorila građane na zaostala minsko-eksplozivna sredstva iz II. svjetskog rata ali i kasnije. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz saobraćajnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Ukoliko pronađete sredstva, policija upozorava da ih ne dirate niti donosite u policijsku stanicu kako ne bi došlo do eksplozije.

Nakon dojave, na teren će odmah izaći stručnjaci protiveksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)