Albanija

Divljaštvo u Tirani: Pale i gaze srpske zastave

  • Извор: Новости.рс
  • 20.12.2021. 17:20

Ispred sjedišta albanske vlade u Tirani, gdje su počeli protesti pristalica Saljija Beriše usmjereni protiv održavanja sastanka posvećenom "Otvorenom Balkanu", na kojem učestvuju premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, primjetan je veliki broj pripadnika policije, prenosi "Reporteri".

Prema navodima medija u Albaniji, za održavanje reda i mira tokom ovih protesta, angažovano je više od 2.000 pripadnika policije.

Osim pripadnika specijalnih jedinica, angažovani su i snajperisti.

Kako prenose albanski mediji, okupljanje protestanata započelo je u sjedištu Demokratske stranke nakon čega su se uputili ka zgradi Vlade Albanije.

Na snimcima, koji se djele po društvenim mrežama, vide se demonstranti koji pale i gaze srpske zastave.

Američka ambasada: Situacija u Tirani nepredvidiva

Američka ambasada u Albaniji pozvala je svoje državljane da izbjegavaju dijelove grada pošto je situacija "nepredvidiva".

"Američkim državljanima se savjetuje da izbjegavaju bilo kakva velika okupljanja u gradu. Iako može biti mirno, situacija se može promijeniti brzo i nepredvidivo", saopštili su iz ambasade SAD.

Protesti su organizovani i 2019. godine, kada je predsjednik Vučić bio u posjeti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Тагови: