Lider Slobodne Crne Gore

Dajković za ATV: Treća prevara na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori u tri godine

  • Извор: АТВ
  • 28.08.2023. 12:12

U Crnoj Gori svjedočimo onoj istoj političkoj matrici koju je uspostavio Milo Đukanović proteklih 30 godina, da su poželjni svi partneri osim srpskog naroda i političkih predstavnika Srba, poručio je u izjavi za ATV Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore.

On je poručio da se trenutno dešava nova prevara na štetu srpskog naroda u Crnoj Gori.

"Treća po redu u protekle tri godine, nakon one istorijske pobjede 30. avguta 2020. godine", poručio je Dajković za ATV.

"Put koji je utabao Milo Đukanović, pa ga naslijedio i Zdravko Krivokapić, a onda za njim i Dritan Abazović, je put kojim nažalost ide i novi mandatar gospodin Milojko Spajić, koji je rekao da Srpska koalicija Za budućnost Crne Gore više nije kredibilan partner da učestvuje u novoj crnogorskoj Vladi", dodao je on.


Tužilaštvo saopštilo detalje nesreće kod Prnjavora: Četvoro nastradalih

Tužilaštvo saopštilo detalje nesreće kod Prnjavora: Četvoro nastradalih

Kako je istakao, jasno je otkud ovakva politika Spajića.

"Zašto je to tako? Ako pogledamo hronologiju izjava američke ambasadorke i njemačkog ambasadora proteklih nekoliko mjeseci, vidjećemo da su i oni sami rekli da Srbi, odnosno koalicija Za budućnost Crne Gore nije pouzdan partner i očigledno, ovo što gospodin Spajić izjavljuje je samo eho američke ambasadorke", kaže Dajković.

Ipak, nada se da će Spajić promijeniti svoju politiku.

"Ja se ipak nadam da će gospodin Spajić imati dovoljno političkog razuma da kaže da će odustati od te pogubne odluke, da će ipak pružiti šansu srpskom narodu da ima svoje predstavnike u izvršnoj vlasti. Ona ministarstva koja je on ponudio, ili bolje rečeno navodno ponudio srpskoj koaliciji, tipa Ministarstvo za sport ili Ministarstvo kulture, našem narodu ništa ne znači", rekao je i dodao:

"Mi tražimo ona ministarstva koja mogu doprinijeti poboljšanju statusa srpskog naroda. Ni manje ni više od onoga što nam pripada. Ako Bošnjačka stranka sa šest mandata, koje su dobili Zakonom o pozitivnoj diskriminaciji, odnosno njihov mandat košta mnogo jeftinije od drugih mandata, ako oni dobiju 4 ili 5 ministarstava, i to ključnih, pa dozvolite i Srpskoj koaliciji da sa 13 mandata učestvuje na proporcionalnim osnovama u novoj Vladi".

Rješenje vidi u jedinstvu.

"U suštini, zaključak je - dešava se nova prevara srpskog naroda i mi se možemo odbraniti samo ako budemo jedinstveni, ako se budemo držali zajedno, ako budemo djelovali sa neke ozbiljne platforme, sa nekom ozbiljnom strategijom, pa da fino izazovemo krizu u novoj vlasti i da se ide na nove parlamentarne izbore", zaključio je Dajković za ATV.

Пратите нас и путем Вибера