Рад против Срба и Србије

Црногорски амандмани - прање савјести пред грађанима

  • Извор: АТВ
  • 06.05.2024. 19:16

Влада Црне Горе покушава да опере савјест пред својим грађанима јер ради нешто против Срба и братске Србије. Поручио је то шеф српске дипломатије Марко Ђурић коментаришући најаву два амандмана Владе Црне Горе на резолуцију у Сребреници. Сматра да је прича о индивидуализацији кривице коју тражи Подгорица је потез за домаћу употребу. Умјесто амандмана, треба се залагати да се Генералној скупштини уопште не расправља о резолуцији.

"Зато што није било сагласности сва три члана Председништва, зато што се један ентитет оштро противи тога, нису обухваћене све жртве", каже Марко Ђурић, министар спољних послова Србије.

Ово је још један испит понашања према Београду, каже Ђурић. Зато ће Србија пажљиво пратити потезе свих земаља по овом питању. 

"Борићемо се за нове пријатеље, али ћемо да правимо разлику у држању и у нашем односу према питањима која су сутра тим државама важна", каже Ђурић.

Са Ђурићем се слаже и лидер Слободне Црне Горе Владислав Дајковић. За АТВ Напомиње да би такви потези црногорске владе могли да доведи до нових литија. 

"Ако уђу у ову нову спиралу антисрпског наратива и антисрпске емоције, ако уђу у то коло у које је улазио и Мило Ђукановић својевремено, бојим се да се неће добро провести и да у блиској будућност могу да се суоче са гњевом српског народа, а добро знате да када српски народ почне протестовати у Црној Гори, то се не заврши добро по ове западне политичаре у нашој земљи", каже Владислав Дајковић, предсједник Слободне Црне Горе.

Да је ово још један доказ дугорочне штете диктатуре Мила Ђукановића, сматра и аналитичар Стевица Деђански. Такође, јасно је да западне силе и те како притишћу црногорску владу. 

"Разумијемо да су они притиснути са разних страна, и раде по инерцији. Није довољно развијена демократија и немају лидера који је храбар", каже Стевица Деђански, политички аналитичар.

О најавама црногорске владе пишу и тамошњи медији. Међутим, наглашавају да још нема званичног става Спајићевог кабинета, а министри које су звали за коментар кажу да нису упознати са амандманима. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм