Segedin

Čaba Der pokušao u zatvoru da ubije Marinka Magdu

  • Извор: Курир
  • 01.09.2022. 20:03

Čaba Der, poznat i kao "Nasmijani ubica", koji služi doživotnu kaznu, u zatvoru u Segedinu pokušao je da ubije Marinka Magdu.

Kako prenosi Blik.hu, incident se dogodio u ponedjeljak u kaznionici Čilag, kada je Der, koji duboko vjeruje da je Magda, inače serijski ubica sa sjevera Vojvodine, presudio njegovom bratu koji je u trenutku smrti imao svega 19 godina, kroz prozor ćelije počeo da prijeti Marinku i navodno ga napao nožem.

Gurnuo ruku kroz otvor

- Kako je Čaba ispričao, kada su velike vrućine, u kaznionici je dozvoljeno da se otvori prozor na vratima ćelije, kako bi moglo da uđe više vazduha. Moj klijent je vjerovatno iskoristio ovo i kada su stražari izveli Magdu u šetnju po hodniku gurnuo ruku kroz otvor i zamahnuo ka njemu. Vjerujem da je koristio nož koji je dobio uz obrok, a u međuvremenu je vrištao: Platićeš za smrt mog brata - rekao je Derov advokat Kristijan Gulijaš:

- Protekle decenije nisu umanjile Čabinu želju za osvetom. On je čvrsto uvjeren da je Magda Marinko pucao u glavu njegovog brata, koji je pogubljen sa devetnaest godina. Više od toga, Čaba Der duboko prezire i osuđuje postupke Marinka Magde. Kako je sam rekao, prema njegovom ličnom kodeksu časti, nasilje nad ženama i djecom nije dozvoljeno, a apsolutno je zabranjeno ubistvo - dodao je advokat.

(Izvor/Foto: Kurir)

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм