Put mu se odužio

Amir ljut na Hrvatsku zbog poplava u Sloveniji? "Nikad više"

  • 11.08.2023. 21:27

Jedan austrijski par tvrdi da će ubuduće izbjegavati Hrvatsku zbog ogromnih gužvi koje su tipične za taj period godine.

Hrvatska je popularna destinacija za odmor mnogih Nijemaca i Austrijanaca. Zbog ljepote Hrvatske, mnogi turisti podnose duga putovanja i saobraćajne gužve koje se očekuju ljeti i tokom odmora.

Međutim, jedan austrijski par tvrdi da će ubuduće izbjegavati Hrvatsku jer im je trebalo skoro 20 sati da se vrate kući sa odmora, prenosi Feniks-magazin.

Povratak sa ljetovanja u Hrvatskoj pretvorio se, kako kažu, u pravo horor putovanje za par iz Gornje Austrije. Kada su se vratili kućama, preko austrijskih medija objavili su "Nikad više u Hrvatsku".

Kako je 19-godišnji Amir ispričao u intervjuu za austrijski "Hojte", odmor je proveo sa svojom djevojkom na hrvatskoj obali Jadrana. Krenuli su nazad oko 8 sati ujutro, a pošto je do kuće potrebno 9 sati, planirali su da se vrate u Gornju Austriju oko 17 sati.

Ali ništa nije bilo od planiranog udobnog putovanja kući. Umesto toga, par je cijeli dan "zaglavio" u saobraćaju.

Od Hrvatske do Austrije paru je bilo potrebno 19 sati.

Razlog za katastrofalnu saobraćajnu situaciju bile su obilne padavine koje su nedavno poplavile Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Kao rezultat toga, Slovenija se suočila sa najvećom prirodnom katastrofom u posljednjih nekoliko decenija.

"Bili smo na putu ukupno 19 sati zbog nevremena u Sloveniji. To je zaista bila katastrofa. Na kraju, put kroz samu Hrvatsku trajao je trinaest sati. Nikad više Hrvatska", poručio je Amir, prenio je B92.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)