PU Banjaluka

Manjača: Otac i sinovi uhapšeni zbog droge

  • 11.09.2018. 19:29

Otac i sinovi, osumnjičeni za prizvodnju i promet opojnih droga, sprovedeni su danas u Okružno tužilaštvo Banjaluka, koje će odlučiti o prijedlogu pritvora. Nedjeljko, Mladen i Vladan Pajić uzgajali su, sumnja se, indijsku konoplju od maja ove godine.

I to sve, u Stričićima na Manjači. Uhapšeni su juče u šumi nedaleko od sela i to baš kad su zalijevali zasade indijske konoplje. Policija je kod njih pronašla i skoro kilogram marihuane.

Zasadi su pronađeni, kraj šume nadomak Stričića. Pored 137 stabljika koje asociraju na indijsku konoplju, proonađeni su i plastični kanisteri sa vodom kojima je trebalo da zaliju zasade. Uhapšeni su juče oko 17 časova, a mještani pretpostavljaju da je sinoć trebalo da bude berba.

Cijela Manjača danas bruji o hapšenju oca i sinova. U Stričićima je to jedina tema. Ranko Ćopić je u vrijeme hapšenja išao ka svojoj kući. Sve je vidio ali nije, kaže mogao ni da pretpostavi o čemu se radi.

"Vidio sam deset auta i dva policijska auta, i vidio sam kako je na jednom bilo na glavi ćebe i ruke na glavi. U šoku bili svi, ogorčeni, dolaze sa sviju strana, ko zna još tu ima", istakao je Ćopić.

Droge, bar u poslednjih 80 godina, nije bilo, priča deda Dmitar. Čuo je i on za porodični biznis u svom selu pa se čudom čudi. Priznaje da je po šumama bilo konoplje, ali za druge svrhe.

"Po tim šumicama sadila se isto konoplja, ali to su se plele košulje, da izvineš gaće, za te svrhe se sijala", istakao je Dmitar Regodić. 

U Policijskoj Upravi Banjaluka kažu da je hapšenju prethodilo posmatranje uhapšenih. Poručuju da su pretresli i dvije kuće u Banjaluci i automobil. 

"Tom prilikom izuzeto je 137 stabljika biljaka koji svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase oko 886g, više sjemenki indijske konoplje, plasične kanistere sa tečnošću za brzo sazrijevanje biljaka i drugu pogodnu opremu za uzgoj marihuane", istakao je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka. 

Zapljena je rezultat akcije "Hed"  banjalučke policije. Akcija je izvedena uz podršku Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. 

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм