Потпредсједник СНСД-а

Вишковић: Гласом за СНСД брани се Српкса

  • Извор: СРНА
  • 11.09.2024. 19:45

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић вечерас је на трибини ове странке у Источном Старом Граду позвао становнике да гласају за СНСД и њене кандидате јер тиме дају подршку одбрани Српске.

Истичући да грађани 6. октобра на локалним изборима бирају своју будућност, Вишковић је рекао да је Миљан Јовичић избор СНСД-а и предсједника странке Милорада Додика за начелника Источног Старог Града.

"За разлику од ранијег периода, данас видим перспективу и верујем да ће СНСД побиједити и у Источном Старом Граду", навео је Вишковић, те поручио становницима ове општине да је дошло вријеме да изаберу младе и школоване људе, домаћине.

Он је подсјетио да се на подручју ове општине налазе омиљена излетишта Сарајлија и оцијенио да Требевић може да буде мотор њеног развоја.

"Али, нисам за то да се прода било коме. Ако се ти саграђени објекти напуне становницима који нису из ове општине, онда бисмо изгубили власт, а то се не смије дозволити. Миљан то неће дозволити, јер је дијете погинулог борца", нагласио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Источном Старом Граду треба искорак јер је постојећа власт показала да ради само за себе, од чега обични људи немају никакве користи.

"Не смије се дозволити да на власт дођу неки који су спремни да разговарају о имовини, а сами разговори били би крај за Српску", истакао је Вишковић.

Подсјећајући да СНСД има 45 начелника у Републици Српској, Вишковић је поручио да је циљ да се тој великој породици придружи и Источни Стари Град.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Источни Стари Град Миљан Јовичић као главни циљ навео је спречавање или успоравање одласка младих људи.

"То можемо учинити кроз разне подстицаје и аплицирањем за разне пројекте. Потребно је да ојачамо привреднике, посебно дрвопрерађиваче, што се може уз помоћ Владе Републике Српске и града Источног Сарајева", истакао је Јовичић.

Он је поручио да треба сачувати земљу за коју су дати животи, а коју актуелни начелник Бојо Гашановић продаје.

"У блиској будућности због тога можемо доћи у ситуацију да ћемо имати начелника Бошњака што нико не жели и то се мора спријечити", нагласио је Јовичић.

Оцијенивши да није лако помоћи људима који су изгубили наду, као што је то случај са становницима Источног Старог Града, кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић изразио је увјерење да ће становници ове општине препознати добру екипу СНСД-а која је спремна да им врати наду.

"Будући начелник треба да настави обилазити сваку кућу да помогне грађанима и након побједе", рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, СНСД у Источном Старом Граду треба да буде партија политичког окупљања, јер кандидати ове странке имају знање да врате народ и вољу у живот.

"Миљан и кандидати СНСД-а за одборнике заслужују шансу јер имају квалитет и снагу, иако никада нису учествовали у политичком животу", нагласио је Ћосић, те поручио да ће имати подршку Градске управе и Владе Српске.

Он је подсјетио да не постоји ниједан капитални пројекат који је град тражио, а да није добио подршку Владе Републике Српске, као што је то случај са болницом, позориштем, спотским дворанама.

"То је више од милијарду КМ улагања у град од свега 65.000 становника", истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, октобарски локални избори прилика су да СНСД и кандидати ове странке освоје власт у Источном Старом Граду и да почну другачије да управљају овом општином.

"Задатак СНСД-а у Источном Старом Граду је да окупи све становнике ове општине и да је воде у корелацији са Владом Српске за добро цијеле општине", закључио је Ћосић.

На трибини су представљени кандидати СНСД-а за одборнике у Скупштини општине Источни Стари Град, а скупу је присуствовао и организациони секретар СНСД-а Игор Додик.

Пратите нас и путем Вибера