Кандидат СНСД-а за градоначелника

Шобот: Свако дијете у Бањалуци мора имати мјесто у вртићу

  • Извор: АТВ
  • 23.09.2024. 12:47

Свако дијете у граду Бањалука мора имати мјесто у вртићу, рекао је Никола Шобот, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке.

"Оно што остаје наше опредијељење и императив јесте да град издваја иста средстава и у државним и у приватним вртићима. Нико не смије да раздваја дјецу овог града, и оно према чему ћемо ићи јесте изједначавање субвенција према државним и приватним вртићима. Оно што ће бити круцијална ствар, јесте изградња нових вртића", каже Шобот.

Шобот истиче да су већ пронашли локације.

"Ми смо већ на три локације пронашли градско земљиште, израдили пројекат и могли сте да видите да су Старчевица, Лазарево и Кочићев вијенац мјеста гдје ћемо градити прве вртиће и планирамо да обезбиједимо 2.000 мјеста за дјецу бањалучким у вртићима. Бањалука је тренутно у озбиљном проблему,  да родитељи издвајају велика средстава за приватне вртиће, а још већи је проблем што нема мјеста у вртићима. У посљедње четири године ниједан вртић није отворен у Бањалуци, тако да је 2.000 мјеста императив", рекао је Шобот.

Шобот каже да је битно и формирати кадар који би радио у тим вртићима.

"Колико год је битна изградња вртића, толико је битно формирање кадра. Ових дана смо организовали едукацију за 100 васпитача из бањалучких вртића гдје смо их едуковали за пружање прве помоћи. Ја као родитељ двоје дјеце од које једно иде у вртић, нисам их морао уписати, али је круцијална ствар у социјализацији, припремају се за школу и друже се са својим вршњацима и то је императив у сваком одрастању дјетета", каже Шобот.

Пратите нас и путем Вибера