Кандидат за градоначелника Бањалуке

Шобот: Постоје ствари са којима се слажем у Бањалуци, али недостају капиталне ствари

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2024. 20:52

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот каже у емисији "Имате ријеч" да је било добрих ствари у Бањалуци у посљедње четири године, али да су недостајале капиталне ствари попут вртића и школа које су запуштене јер се бавило естетиком.

"Нема човјека без гријеха и доброг дјела. Сигурно да је било неких добрих ствари. Политика бесплатних уџбеника је лијепа ствар, али је и ту је у значајној мјери учествовала Влада Републике Српске. Шеталиште поред Врбаса је дивна ствар, али бих волио да постоји колектор као капитална инвестиција, па би то шеталиште имало далеко више смисла. Наравно, морамо знати и колико је то шеталиште коштало. Постоје ствари са којима се слажем, са оним што се не слажем су крупне капиталне ствари као што је изградња вртића, школа, рјешавање саобраћајног колапса, водоснабдијевање да не спомињем. То су ствари које смо запустили бавећи се естетиком", каже Шобот.

Он истиче да је кампања била релативно коректна и да је својим примјером дао образац понашања који је био пристојан и коректан. Шта мисли о противкандидатима, Шобот каже:

"Тренутни градоначелник је имао четири године да уради неке ствари у Бањалуци. Не бавим се другима, имам став да то што неко не ваља не значи да сам ја добар. Нисам се бавио на такав начин противкандидатима. Трудио сам се да презентујем себе и неке ствари које желим ја да урадим. Господин Станивуковић је имао своју кампању на начин да је промовисао оно што је он радио и оно што је он. Грађани ће процијенити је ли то адекватно. Мислим да имамо различите животне позиције и ту се размимоилазимо, како у политичким ставовима, али тако и у животним. Што се тиче госпође Тривић, дијелимо позицију образованих људи, али имамо дијаметрално различите политичке ставове по питању неких ствари. Исто тако имамо неке сличне ствари у програму за Бањалуку у наредне четири године. Ту се преклапамо око здраворазумских рјешења која мислим да су најбоља за Бањалуку. Господина Драгичевића не познајем, нисмо имали прилику да се лично упознамо. Једна породична трагедија која се десила, која је хипотека над Бањалуком и једна ствар за коју мислим да би сваки Бањалучанин желио да се ријеши и да негдје Бањалука нађе свој мир по питању тога. Исто тако свако коментарисање тог догађаја мислим да је некоректно с људске стране. Желим му сву срећу у раду и будућности".

Како људи гледају на љекаре у политици. Шобот објашњава:

"Кажу ми шта ће љекар ту. Ево, да сам добар електроинжењер. И он да оде ако је добар фали ће у тој струци. Али долазимо до сљедећег. Увијек ће у тој струци недостајати неко стручан. Онда дођемо до тога да се руковођењем треба да баве они који су нестручни и они који никоме не требају. За мене је то ван здравог разума. То је погрешно размишљање".

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм