Кандидат СНСД-а

Шобот: Неко може покушати да прави нереде, али то је црвена линија

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 14:18

Неко може да покуша да прави нереде, али то је црвена линија која се не прелази када је у питању политичка борба.

Поручио је ово кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, реагујући на информације да Драшко Станивуковић планира да направи нереде у Републици Српској у случају пораза на предстојећим локалним изборима.

Ове тврдње изнијели су кандидати на одборничкој листи ПДП-а у Бањалуци Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић, који су се због тога и повукли са листе.

"Одлука да напусте сам ПДП су унутрашње ствари ПДП-а и мислим да је потпуно легитимно да људи просто промијене политички став или да се не слажу са неким стварима и одустану од одређених политичких опција. То је дио политике и ту не видим ништа спорно", рекао је Шобот.

"Што се тиче немира, с тим имам један озбиљан проблем зато што нико нема право да угрожава безбједност грађана, функционисање града Бањалуке без обзира ко је побједник. Ја разумијем страхове, да је некима то животна битка и да су само то, али без обзира на улог или цијену побједе или пораза нико нема право и неће моћи да угрожава сигурност грађана и да нарушава живот грађана у Бањалуци или у Републици Српској. Постоје нека правила и закони који се поштују и они су нешто што нас све држи у функционалном стању. Што се тога тиче, мислим да то није опција ни у каквом сценарију. Неко може да проба, али то за мене прелази црвену линију која се не прелази када је у питању политичка борба", нагласио је Шобот и закључио:

"Овај град је на првом мјесту, грађани овог града су на првом мјесту. Грађани ће показати шта желе и обавеза свих нас је да то поштујемо. Исто као што је обавеза да поштујемо законске прописе. Можда неки на то нису навикли, али од 6. октобра ће морати".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.