Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке

Шобот: Конкретна рјешења за бољи живот суграђана

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 12:31

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот поручио је да ће се у највећем граду Републике Српске бавити конкретним рјешењима и стратешким пројектима за бољи живот суграђана, а не политичким спектаклима.

Шобот је истакао да жели град који ће бринути о сваком свом грађанину, од најмлађих до најстаријих.

Вјерује, каже, да су одговорност, стручност и искреност темељи на којима треба да се заснива рад једног градоначелника.

"Моје искуство, као доктора и као човјека који је читав живот посветио људима, гарантује да знам како ријешити проблеме са којима се суочавамо. Бањалука заслужује лидера који ће је водити са чистим намјерама, јасним планом и визијом развоја", рекао је Шобот у интервјуу Срни.

Тренутна администрација фокусирана на козметичке промјене, стратешки пројекти запостављени

Уколико му Бањалучани укажу повјерење, Шобот је истакао да ће промијенити приступ управљању градом, јер сматра да је највећа мана тренутне администрације што се фокусирала на козметичке промјене и популистичке потезе, док су стратешки пројекти запостављени.

"Бањалука не треба да буде полигон за експерименте и политичке битке, већ град у којем људи могу рачунати на рјешења за основне проблеме. Мој приоритет ће бити завршетак великих инфраструктурних пројеката као што су изградња колектора и пречистача отпадних вода, те модернизација водоводне и канализационе мреже", нагласио је Шобот.

Такође, каже, први корак ће му бити формирање стручног тима који ће се одмах посветити рјешавању горућих инфраструктурних проблема.

"Бањалука више не смије имати љета без воде у домаћинствима, нити смије даље одлагати радове на путевима и канализацији. Паралелно с тим, започећемо имплементацију стамбеног програма за младе по бечком моделу, који ће осигурати да млади људи остану у Бањалуци и овдје граде своју будућност", рекао је он.

Напоменуо је и да ће обезбиједити субвенције за лијекове пензионерима и побољшати њихов квалитет живота.

Бањалука ће бити функционалан град који подстиче инвестиције и нова радна мјеста

Шобот је нагласио да за четири године Бањалуку види као град који је ријешио кључне инфраструктурне проблеме и поставио темеље за одржив развој.

"Видим Бањалуку која је темељ Републике Српске, а не степеник нечијих политичких амбиција. Видим град који својим развојем, положајем и квалитетом живота представља српски главни град у пуном сјају", рекао је Шобот.

Он је додао да највећи град у Српској у будућности види као модеран, чист и добро организован град у којем свако дијете има мјесто у вртићу и школи, гдје млади имају прилике за запошљавање и останак и гдје старији могу живјети достојанствено.

Кандидат СНСД-а за је навео да ће Бањалука бити град који није само естетски привлачан, већ и функционалан, са развијеним комуналним услугама и економским потенцијалом који подстиче инвестиције и стварање нових радних мјеста.

Пратите нас и путем Вибера