Кандидат за градоначелника

Шобот: Бањалука ће бити град поносних, а не преварених људи

  • 13.09.2024. 20:34

Свјестан сам да Бањалука не може испунити очекивања свих грађана, али као будући градоначелник нећу преварити ниједног човјека, рекао је рекао је кандидат за градоначелника, доктор Никола Шобот, у разговору са грађанима Старчевице.

Шобот је нагласио да ће "Бањалуку водити одговорно, искрено, стручно, са људима који знају и хоће".

- Какав сам као љекар, такав ћу бити и као градоначелник. Бањалука је вјечни идеал којем се служи, а не дјечија играчка добијена на поклон, да се њоме управља неозбиљно и неодговорно. Њена будућност зависи од визије, мудрости и посвећености, а не од хирова и краткотрајних играрија. Старчевица је најмногољуднији дио Бањалуке и заслужује највећу пажњу - рекао је Шобот.

Шобот је истакао да су "Мост у Доцу појели Твртко и Кулин бан, или је потопљен у језеру код Делте".

- Обећавам вам да ће то бити први пројекат који ћемо реализовати. Наредних дана долази група професора са Саобраћајног факултета из Београда да са групом наших стручњака понуде рјешења за саобраћајне гужве. Пут до посла не може да буде као да сте кренули на море - поручио је Шобот.

Шобот је истакао да је "Старчевица насеље које се најинтензивније насељава претежно младим брачним паровима са дјецом".

- Урадили смо пројекат за нову основну школу која ће бити на локацији гдје је и била планирана. Већ сада могу да вас позовем на полагање камена темељца у наредној години. Па да родитељи са миром могу дјецу оставити у продуженом боравку у склопу школе. Вама који имате млађу дјецу обећавам да ћемо изградити вртић, најдуже за годину дана од дана преузимања града. Није вртић свемирски брод па да се гради годинама. Такође недопустиво је да приградско, а камоли градско насеље још увијек има неасфалтираних улица, улица без расвјете и домаћинстава која кубуре са водом. Већ сам рекао и понављам стално, ово су посљедњи избори у којима причамо о асфалту и води - навео је Шобот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: