Кандидат СНСД-а за начелника општине

Савковић: Козарска Дубица да буде мјесто квалитетног живота за све који ће живјети од свога рада

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2024. 13:06

Кандидат СНСД-а за начелника Козарске Дубице Игор Савковић, рекао је да му је циљ да општина Козарска Дубица буде мјесто квалитетног живота за све грађане који ће живјети од свога рада. Стога је најавио подршку привреди као покретачу развоја, пољопривредним произвођачима, инвестициони циклус и нова улагања.

Савковић је истакао да је СНСД одговорном политиком доказао да су му грађани на првом мјесту, а на то указује и чињеница да је Општина, без марке кредитног задужења, извршила вишемилионска улагања у уређење градског језгра, саобраћајница, школских, здравствених и других јавних објеката.

"На почетку мандата обећавам суграђанима да ћемо додатно економски оснажити Козарску Дубицу и то кроз јачање привредног сектора и кориштење потенцијала Пословне зоне 'Липова греда' у пуном капацитету. Биће настављена изградња и реконструкција саобраћајне инфраструктуре у градском и руралном подручју, а у плану је и додатно проширење водоводне мреже", рекао је Савковић.

Он је навео да ће уложити максималне напоре како би био ријешен проблем са дотрајалом електроенергетском мрежом, посебно у селима.

Савковић је истакао да ће бити настављена подршка младима, спорту и култури, али у још већем обиму. 

"Од новембра крећемо са увођењем бесплатног здравог оброка у нижим разредима основних школа, а за наше основце ћемо обезбиједити и бесплатне уџбенике и  субвенционисати превоз ученика до школа, повећаћемо издвајања за пронаталитетну политику и ријешићемо проблем смјештаја у предшколским установама. Већу бригу и подршку најавио сам за наше пензионере и борачке категорије и при томе остајем", рекао је Савковић.

Он је додао да ће један од приоритета бити побољшање материјалног статуса здравствених радника у Козарској Дубици.

"Кроз рјешавање стамбеног питања за младе љекаре али и друге високообразоване људе дефицитарних занимања планирамо дугорочно ријешити питања недостатка радне снаге у здравственом и другим секторима“, рекао је Савковић.

Игор Савковић је на крају додао: "Као предсједник Изборног штаба СНСД-а Козарска Дубица истичем да је злоупотреба дјеце посљедње чиме би се служила ова странка у сврху добијања политичке подршке. Политика СНСД-а у Козарској Дубици усмјерена је на представљање свог програма и својих кандидата. „

На предстојеће локалне изборе Игор Савковић излази као кандидат СНСД-а за функцију начелника општине. Његову кандидатуру потписивањем коалиционог споразума подржали су општински одбори Социјалистичке партије, Демократског народног савеза, Народног демократског покрета и Поткозарског народног покрета.

Пратите нас и путем Вибера