Рогатица

Прелић: Наставити са позитивним политикама СНСД-а

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2024. 09:52

Кандидат СНСД-а за начелника општине Рогатица Нинослав Прелић рекао је Срни да је у плану рогатичког СНСД-а да у наредне четири године наставе са позитивним политикама у овој локалној заједници, као што су радили и у претходне четири године, реализујући више битних инфраструктурних пројеката, подржавајући пронаталитетну политику и младе, као и сваког грађанина.

"Ствараћемо услове за инвестиције чиме ћемо додатно смањити проценат незапослености и дати прилику људима који су стекли образовање, били стипендисти општине, да стечено знање примијене овдје и остваре већу укљученост у рад заједнице", нагласио је Прелић.

Он је истакао да је потребно усмјерити субвенције у секторе повртарства, сточарства и воћарства у овој локалној заједници, од старина познатој по производњи познатог рогатичког кромпира, квалитетног скоруп кајмака, по воћарству, као и узгоју расних грла говеда и коња.

"Већ смо ушли у припрему пројекта за финални производ од кромпира, као и договор са произвођачима млијека за субвенционирање по литру произведеног млијека, што ће донијети далеко већу добит произвођачима, али и локалној заједници у цјелини", најавио је Прелић.

Он је рекао да ће СНСД Рогатица наставити устаљене политике подршке пронаталитетној политици, стипендирању младих, те додао да општина Рогатица издваја средства за подршку паровима који се боре са стерилитетом и да се свако новорођенче дарује са 1.500 КМ.

Прелић је изразио задовољство што је СНСД-а Рогатица добио обећање предсједника Републике Српске Милорада Додика да ће у реализацији започетих и планираних пројеката за Рогатицу имати његову подршку.

Он је нагласио да Рогатица као мања општина разумије потребе већих општина и градова у Српској, али и очекује подршку виших нивоа власти, коју су и до сада имали.

"Важна нам је и подршка грађана Рогатице. Као тим који излази са резултатима, сигурни смо да ћемо добити већу подршка грађана да наставимо са спровођењем политика СНСД-а у Рогатици. То потврђује и рад наших чланова на терену, у свим мјесним заједницама", поручио је Прелић.

Он је истакао да СНСД листу кандидата за одборнике у Скупштини општине Рогатица са искусним привредником Младеном Лакићем на челу, углавном чине млади образовани људи, међу којима је велики број жена које имају и имаће важно мјесто у функционисању ове локалне заједнице.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 12:55 Енерго клуб (Р)

    Енерго клуб (Р)

  • 13:25 Манастири (Р)

    'Манастири (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.