Подршка стигла из врха СНСД-а

Подршка Страхињи Башевићу: ''Монтирање процеса није нормално''

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2024. 19:15

Након отворене подршке директору Шумског газдинства "Романија“ Соколац, Страхињи Башевићу од стране радника овог предузећа али и локалног становништва, подршка је стигла и из врха СНСД-а.

Башевић ће се у наставку процеса бранити са слободе. Да монтирање процеса и овај начин задржавања позиција није нормалан сматра, Срђан Амиџић, генерални секретар СНСД-а. Каже, није то усмјерено само против Страхиње Башевића него и против људи који овдје живе. Амиџић је рекао да је су оркестриране приче присутне и у Рогатици, Дервенти и Хан Пијеску, у срединама гдје су људи из СНСД-а кроз свој рад нешто остварили.

"Нисам могао вјеровати да ће се појединци окренути у том правцу. То је оркестрирана прича. Показали смо довољно снаге, видјело се да није било доказа, довели их пред свршен чин да ураде једино што могу да ураде, да сва четири човјека буду пуштена на слободу и то је сасвим сигурно један додатан печат“, каже генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић.

На сцени је покушај политичке дискредитације, исто као у процесу који се пред судом БиХ води против предсједника Српске Милорада Додика, сматра Страхиња Башевић.

"Нажалост свједоци смо и неправде која се дешавала у посљедњих годину дана и посљедњих дана, од самог процеса против предсједника Додика тако и на наш Општински одбор који је показао своју снагу и нову енергију која је очигледно некоме засметала па је покушао кроз монтиране процесе уради политичку дискредитацију“, рекао је директор Шумског газдинства "Романија“ Соколац Страхиња Башевић.

Подршка стиже и од организационог секретара Игора Додика, генералног секретара Срђана Амиџића, потпредсједника Сање Вулић и Мирослава Бојића те од градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Хотел Београд (12+)

    Хотел Београд (12+)

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм: Шаховска табла (12+)

    Филм: Шаховска табла (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм