Република Српска

Трка за градоначелнике, начелнике и одборнике - Почела изборна кампања

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 19:10

Трка за градоначелнике, начелнике и одборнике и званично је почела. Први плакати залијепљени, прва обећања пала. А у фер-плеј сви се куну. Поранио је бањалучки СНСД. У седам ујутру Никола Шобот је почео кампању и то у граду у који су све очи уперене.

- Оно што ћемо донијети, као што видите, јутрос од седам смо почели, један рад, идемо према побједи, идемо кроз круцијалне пројекте, који ће Бањалуку да врате на пут развоја. Да престанемо да се бавио дневним популизмом, него оним што су реалне потребе Бањалуке - каже Никола Шобот, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке.

- Побједа се зове Никола Шобот, а у свим другим општинама и градовима наши кандидати, наши дивни људи, мушкарци и жене на нашим листама, од Бањалуке па до све и једном граду и општини у којој излазимо, 63, и излазимо у девет општина Федерацији - каже Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Не први, али најгласнији за сам почетак кампање био је Драшко Станивуковић. Похвалио се својим дјелима за која је и данас што шта имала да каже један од кандидата Јелена Тривић.

- Дјела, тачка, дјела тачка, то је то, послије дјела нема ништа, дјела су више од ријечи шта може више од дјела - каже Драшко Станивуковић, кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке.

- Људи кажу има ли новца за то, па видите, у Градској управо је запослено, само у мандату Станивуковића више 300 људи, у Водоводу 130, нас питају да ли има новца за оно што је приоритет града Бањалука, е па има новца и биће за грађане - каже Јелена Тривић, кандидат НФ-а за градоначелника Бањалуке.

Кампања је у Добоју почела уз торту. Увјерени су у изборну побједу. А план је да се започети пројекти заврше и наставе нови.

- Нама је битна побједа да наставимо што смо почели, и да се захвалимо грађанима за стрпљење и повјерење и подршку. Ја сам сигуран да она неће изостати ни 6. октобра - јасан је Борис Јеринић, кандидат СНСД-а за градоначелника Добоја.

У освајање својих општина неки су кренули из Бањалуке.

Лидеру СДС-а и теслићком кандидату циљ је јасан, што више општина. Да би могао осати без оне на чијем је челу увјерени су у СНСД-у.

- Спремнији него икад. Данас смо се окупили да покажемо да смо јединствени и сложни - рекао је Недељко Керић, кандидат СНСД-а и СПС-а за начелника Теслића.

- То значи да планирамо да имамо више од 100.000 гласова, више одборника, и више начелника, мислим да је реално очекивати да то буде најмање 20 - рекао је Милан Миличевић, кандидат СДС-а за начелника Теслића.

Ни кандидатима који ће се борити за Бијељину ентузијазма не мањка. Један би да настави гдје би стао, док би други да спаси овај град од свега лошег што се десило у протекле четири године.

- У том духу и данас, поручујемо да воља народа ће бити сигурна и знамо то и осјећамо да смо сви заједно на правом путу - поручује Љубиша Петровић, кандидат СДС-а за градоначелника Бијељине.

- Као што се медицина бори да спаси живот, тако политика треба да се бори да побољша квалитет тога живота, овај период кампање ћу да искористим, ако будем градоначелник, да све своје капацитете искористим, како би Бијељина била боље мјесто - рекао је Микајло Лазић, кандидат СНСД-а за градоначелника Бијељине.

За или против стања какво је сада, гласаће и Приједорчани.

Два су кандидата која ће укрстити копља. Једна од ријетких дама које су кандидати кренуће у освајање Приједора али лако неће бити.

- СНСД у ову кампању улази спремно и одговорно улазимо са пуном листом за одборничке клупе. Сигурни смо у одличан резултат и сигурни смо у побједу - каже Слободан Јавор, кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора.

- Ми имамо јасан план и програм спремни смо да преузмемо одговорност за сам град Приједор и да испоштујемо све оно што је потребно нашим грађанима, да би живјели достојанствено - сматра Маја Драгојевић Стојић, кандидат СДС-а за градоначелника Приједора.

И Требиње чека врућа јесен. Два кандидата оба у побједу сигурна.

- Oно што је моја порука свим гласачима, Требињкама, Требињцима, прије свега да побједи Требиње и да Требиње у наредном периоду буде још јаче и још снажније и са поносом да кажемо, одакле смо коме припадамо - поручује Мирко Ћурић, кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња.

- Наш слоган је слобода нема цијену јер ћемо се у наредном периоду борити да сви грађани Требиња постану слободни, да ово постане друштво једне деполитизоване групе људи и да буде професионализација, меритрократија и транспарентност у раду - истиче Лазар Радан, кандидат Листе за правду и ред за градоначелника Требиња.

Сви кандидати осим бољег сутра, обећали су фер и коректну кампању. Ипак грађани поучени ранијим искуством навикли су да се чује а и види све и свашта. 

Пратите нас и путем Вибера