Локални избори

На побједничкој Конвенцији СНСД-а 25.000 људи - Побиједиће СНСД, побиједиће Српска!

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 19:31
  • 21:47

На тврђави Кастел у Бањалуци одржана је Конвенција СНСД-а на којој је било присутно 25 хиљада људи.

Конвенцијом је озваничен почетак кампање за предстојеће локалне изборе.

На конвенцији су представљени кандидати СНДС-а за градоначелнике и начелнике, те презентовани циљеви за предстојеће локалне изборе. 

Додик: Нема назад, идемо до побједе

Предсједник СНСД-а Милорад Додик обратио се на Конвенцији те странке на Кастелу.

- Поново емоција, поново однос према вама који је у мени будио оно најбоље, а то је да вам се захвалим за све године подршке и заједничког рада. Овдје смо да кренемо у још једну побједу, побједу која нам је важна. Битне су нам побједе наших кандидата. Зато је СНСД на ове изборе изашао са јасним планом. Наш план је да добијемо све градове и да побједе сви наши кандидати за градоначелнике. Да добијемо бар 70 одсто општина који ће заједно радити на јачању Републике Српске. Наш план је да у општинама у којима побједимо имамо скупштинску већину, да можемо на миран начин у договору, градити наше локалне заједнице. Ја сам предсједник који има највећи стаж у региону. То је зато што сам увијек имао сараднике и људе који су се несумњиво давали за све наше побједе. Само зато што сам имао обавезу према свима вама који сте нас упорно подржавали. Захвалан сам мајци која ме увијек са стрепњом шаље у изборе. Оним људима који ми сваког дана дају снагу и мотивишу ме и не дају ми да одустанем - рекао је Додик, те додао:

- Морамо да побиједимо оне који су схватили да Република Српска успијева. Они мисле да предуго трајемо и зато морају да нешто ураде. Зато системом санкција покушавају да угуше Српску како би народ одустао од Додика и његове политике. Њихова идеја да Босну уреде као унитарну земљу, то није могуће, то се неће десити. То је нешто што могу да мисле и даље. Ми нисмо људи који мрзе икога. Из Америке имају зле намјере према нама. И данас су се оглашавали говорећи разне ствари. Хоћу да кажем ово, Додик и људи иза мене, не могу да се побиједе. Зато вас све молим да заједно идемо ка тој побједи. Овога тренутка крећемо да добијемо сваки глас у сваком граду и општини. Живот је тежак, изазован, ми морамо, сви морамо, са мном заједно, да приђемо сваком нашем човјеку, да га слушамо, да знамо његову муку. Када човјек који има проблем буде саслушан од свих нас одговорних, онда ће и њему бити лакше. Зато, морамо са свима да разговарамо. Ми смо традиционално друштво, СНСД није партија која промовише неке либералне вриједности - нагласио је Додик.

Додик каже да је СНСД партија која зна да је жена мајка и да је мушкарац отац и да нема родитељ један и родитељ два и да у наше школске уџбенике неће да улази такав садржај.

- Спремни смо да платимо цијену нашег става и нећемо да одустанемо од њега. Данас се дигла галама јер се у уџбеницима у Српској исписује наша историја, али они хоће нешто друго, хоће лаж. За ову земљу је дато 30.000 људи. Од тога не смијемо никад одустати. Желимо једнако добро свим људима, вјерама и нацијама. Не правимо разлике, ако их други не праве према нама. Ако то злоупотребљавате и наше вриједности бацате на под, ми ћемо се успротивити. Већина других партија неће имати гласова колико је вас вечерас овдје. Република Српска је посвећена Дејтонском споразуму. Дејтонски споразум је направио БиХ састављену од два ентитета и три народа. Они који се хвале да су га направили, истог дана када је потписан, кренули су да га руше. Република Српска данас је слободнија него неке друге земље. Српска се дрзнула да каже шта хоће и шта неће. Ми смо им рекли да нећемо у НАТО, јер сте бацали бомбе по нама. Наша дјеца због тога обољевају од леукемије и других обољења. Нећемо да будемо члан тога савеза - истакао је Додик.

- Сањам Републику Српску и људе у њој који ми дају снагу и вољу, који кажу истрај и немој да одустајеш. Нема назад, идемо до побједе јер је она мјера нашег успјеха. Побједа говори о томе да смо у праву. Зато, престаните са личним анимозитетима. Окупимо се око наших градова и општина. Ја сам увијек ту за вас и нећу да штедим снагу да будемо тамо гдје треба да остваримо побједу и резултат. Ми нисмо босански Срби, ови или они, ми смо припадници једног народа. Сваког поштујем, све док он поштује мене. Никада се више нисам осјећао припадником српског народа као у овом времену. Зато ће наша повезаност са Србијом бити још јача јер је она природна, не можете те токове да зауставите. Све моје побједе су ваше побједе, све побједе су мени највећи дар који могу да добијем од вас. Када су свашта говорили о мени, ви сте вјеровали у Милорада Додика. Живјели и здрави били, волим вас све. Захвалан сам што сте дошли из разних мјеста. Нека живе наши пријатељи, нека побједе наши кандидати, живјела Република Српска, живјела Србија, живио српски народ и сви људи добре воље - закључио је Додик.

Шобот: Да вратимо Бањалуку на пут којим она треба да иде!

Кандидат СНДС-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, обратио се вечерас на Конвенцији те странке на Кастелу.

Шобот је између осталог рекао да ће у борби за Бањалуку дати посљедњи атом снаге, знања и искуства.

- Част је бити овдје, част је бити са људима, част је борити се за Бањалуку, за град гдје сам одрастао, гдје сам се школовао, створио породицу, гдје сам остао да стварам и не идем нигдје. Поносан сам на то и сви можемо бити поносни на нашу Бањалуку. Ја вам са овог мјеста обећавам да ћу сваки атом снаге, знања и искуства дати у овој борби коју смо почели вечерас. Овај граду ћемо вратити на пут напретка и развоја. Да овај град постане град наше дјеце. Ја имам двоје дјеце која расту у Бањалуци и желим да им оставим град којег ја памтим, да остану овдје, да живе у Бањалуци, а то могу уз вашу помоћ. Да вратимо град на пут којим он треба да иде. Побиједиће Бањалука, побиједиће Српска - поручио је Шобот.

Шобот: Да вратимо Бањалуку на пут којим она треба да иде!

Шобот: Да вратимо Бањалуку на пут којим она треба да иде!

Мајдов: Док је наш предсједник ту, ми смо на сигурном

На Конвенцији СНСД-а која се одржава на Кастелу, поводом предстојећих локалних избора присутнима се обратио и Немања Мајдов.

Мајдов је казао да је предсједник Додик истински лидер и патриота.

- Вечерас сам ту са вама, на позив предсједника. Он је шампион у свом послу. То је истински лидер, човјек који је створио бољу средину за нас и нашу дјецу. Прије 20 дана била је Мајдов академија, гдје смо окупили 1.000 дјеце са три континента, ја сам дошао предсједнику и рекао предсједниче, долазе нам дјеца али међу њима има оних који то себи не могу да приуште. Предсједник је рекао, молим те, реци им свима да дођу, ја ћу се побринути за све остало, дјеца су наш приоритет. Хвала му на свему што је урадио за Републику Српску. Добро је, одлично, увијек може боље. Ја сам ту, увијек стојим уз предсједника, док је он ту, ми смо на сигурном - поручио је Мајдов.

Мајдов: Док је наш предсједник ту, ми смо на сигурном

Мајдов: Док је наш предсједник ту, ми смо на сигурном

Симанић: Да побједа СНСД-а буде побједа Републике Српске

Савез независних социјалдемократа (СНСД) на бањалучком Кастелу одржава страначку конвенцију посвећену наредним локалним изборима.

Међу окупљенима је и српски кошаркаш Бориша Симанић.

Он се присутнима обратио снажним ријечима.

Симанић: Да побједа СНСД-а буде побједа Републике Српске

Симанић: Да побједа СНСД-а буде побједа Републике Српске

- Оно што желим да вам каже је да овдје осјећам ону атмосферу, као пред утакмицу, за коју знам да ћу побиједити. Желим вам срећу на изборима и да ваша побједа буде побједа Републике Српске - каже Симанић.

Конвенцији су присуствовали највиши функционери странке, предсједници локалних одбора, као и неколико хиљада чланова и симпатизера СНСД-а. 

Конвенција је почела интонирањем химни Републике Српске "Моја Република" и Србије "Боже правде".


Пратите нас и путем Вибера