Локални избори

Глишић: Вујичић може пуно доброг да уради као начелник Источне Илиџе

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 14:38

Предсједник Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишић рекао је да кандидат СНСД-а Мирослав Вујичић може пуно тога доброг да уради за Источну Илиџу као начелник општине јер је и од институција Србије препознат као кредибилан партнер.

Глишић и потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић посјетили су данас нове страначке просторије у Источној Илиџи да би подржали Вујичићу и кандидатску листу СНСД-а коју предводи Сташа Кошарац за локалне изборе у недјељу, 6. октобра.

"У посети сам нашој братској партији, СНСД-у, са врло јасним циљем и намером да подржим мог дугогодишњег пријатеља Вујичића. Сматрам да може да буде одличан начелник општине Источна Илиџа, да може да буде неко ко ће заиста пуно тога доброг да уради за ову локалну заједницу", рекао је Глишић.

Он је нагласио да је Вујичић препознат од влада Републике Српске и Србије као кредибилан партнер и човјек са којим треба договарати пројекте, те се нада да ће по завршетку избора једна од првих посјета новог начелника бити управо Министарству за јавна улагања, на чијем је челу.

Глишић је рекао да је на састанку са представницима СНСД-а рекао да му није јасно зашто поједини у Србији замјерају када људи из Републике Српске, који имају држављанство, гласају на изборима у Србији, појаснивши да су се они пријавили у матицу.

Он је навео и да ће да обрне смјер па ће се за сљедеће изборе пријавити да гласа у Источној Илиџи да би подржао добре људе, пријатеље.

Вишковић је захвалио Глишићу који је својом посјетом манифестовао јасну и успјешну сарадњу СНСД-а и СНС-а, чиме је манифестовано заједништво и окупљеност око политике два предсједника Милорада Додика и Александра Вучића.

Он је додао да је Глишићева посјета Источној Илиџи потврда заједништва и разумијевања али и да недвосмислено показује ко у Републици Српској има подршку матице.

"Зато хвала што сте данас овде у Источној Илиџи и што сте били недвосмислени. И Милош Вучевић вечерас ће у Бањалуци као предсједник Српске напредне странке да подржи политику Милорада Додика и СНСД-а", рекао је Вишковић.

Вишковић је напоменуо да је данашња посјета не само подршка Вујчићу и Кошарцу у Источној Илиџи већ и кандидату СНСД-а за градоначелника Љубиши Ћосићу, те Јовану Катићу за начелника Источног Новог Сарајева.

Вишковић сматра да је Ћосић својим радом заслужио да остане на позицији градоначелника јер је успио да увеже све општине, укључујући и оне гдје начелници нису бити из реда СНСД-а, те да одржи комуникацију и да ради у интересу да се побољша стандард у тим локалним заједницама.

Вујичић је изразио је задовољство што је угостио Вишковића и Глишића које је упознао о ситуацији у странци у Источној Илиџи и са тим шта су урадили за локалне изборе, те додао да је пренио да очекује увјерљиву побједу.

Носилац листе СНСД-а на Источну Илиџи Сташа Кошарац рекао је да је на овај начин манифестована јасна и успјешна сарадња СНСД-а и СНС-а, да је опредјељење да се настави са имплементирањем политика Додика и Вучића и потврда да желе да граде и афирмишу све вриједности српског народа.

Пратите нас и путем Вибера