Угљевик

Додик: Са Гајићем до развоја општине и нових радних мјеста

  • 02.10.2024. 18:50

Предсједник СНСД-а Милорад Додик подржао је вечерас у Угљевику кандидата ове странке Драгана Гајића за начелника општине и поручио да је он човјек који је у стању да стабилизује и постави Угљевик на нови колосијек развоја и бољег живота грађана.

"Угљевик има сјајну прилику 6. октобра, а Гајића ћете памтити по ономе што ће оставити иза себе, умјесто ових досадашњих који за све протекле године нису објединили општину, Термоелектрану и републичку власт на корист града и грађана", рекао је Додик на централној трибини СНСД-а која је одржана у спортској сали у Угљевику.

Он је одбацио као неистините приче политичких опонената о приватизацији Термоелектране у Угљевику и најавио тражење алтернативних рјешења за наредне деценије, од којих је једно и прелазак на гас.

"Ако је ико зауставио приватизацију Термоелектране `Угљевик` то је Додик и СНСД, уз све проблеме, нема никакве приватизације Термоелектране, али морате имати иницијативу локалне заједнице и мимо тога, да испунимо људима наду у добро, да оставимо бољи Угљевик", поручио је Додик.

Ако Гајић буде начелник, Додик је обећао да ће обезбиједити новац за вртић у Угљевику, као и зграду са пет станова за младе брачне парове по упола нижој цијени, а када парови роде треће дијете биће им враћен новац уложен за стан.

Кандидат СНСД-а за начелника Угљевика Драган Гајић поручио је са централне трибине да је преломни тренутак за Угљевик и да ће он бити враћен Угљевичанима, а из свог плана развоја за наредне четири године издвојио прикључак на ауто-пут, изградњу индустријске зоне, нова радна мјеста, изградњу пречистача отпадних вода, као и проширење дјечијег вртића.

"Локална заједница не смије бити ослоњена искључиво на Рудник и термоелектрану `Угљевик`, јер она има свој радни вијек, зато се борим и то је велики изазов да доведемо у Угљевик нове инвеститоре и отворимо радна мјеста", истакао је Гајић.

Он је рекао је да је Угљевик изразито развијена општина, а да је упркос томе садашњи начелник подијелио 700,800 социјалних помоћи, наводећи да је то његова политика, умјесто развоја.

Носилац одборничке листе Милутин Тасовац рекао је суграђанима да као круну своје дуге политичке каријере жели да 6. октобра, коначно, послије 23 године, пошаље у историју власт СДС-а у Угљевику.

"Треба нам најмање осам одборничких мандата и не сумњам у то, а наш начин рада и кориштења локалног буџета обезбиједиће да сваки грађанин Угљевика осјети доброту, не само као сада десетак људи", поручио је Тасовац.

Он је истакао да је Влада Републике Српске у посљедње три године дала 14 милиона КМ помоћи општини и грађанима Угљевика, којих има 15.000, и обећао да ће та улагања бити и већа када на челу локалне заједнице буде Гајић из СНСД-а.

На трибини је представљено 28 одборничких кандидата СНСД-а за Скупштину општине Угљевик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм