Кандидат СНСД за начелника општине Пале

Дамјан Шкипина поклонио најстаријим суграђанима шаховску таблу и фигуре на шеталишту у Палама

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2024. 16:42

Кандидат СНСД за начелника општине Пале Дамјан Шкипина поклонио је својим најстаријим суграђанима шаховску таблу, која је исцртана на паљанском шеталишту, и шаховске фигуре, изразивши на тај начин мали знак пажње и поштовања према најстаријој популацији.

То је мој скромни допринос нашим пензионерима са жељом да буду здрави и своје пензионерске дане проводе на нашем познатом шеталишту, паљанској променади, у међусобном дружењу и забави уз шах – истакао је Шкипина у изјави за Срну, додавши да вјерује да ће све генерације уживати у овој игри с обзиром да има доста љубитеља шаха међу Паљанима.

Шкипина је нагласио да ће као будући начелник општине Пале посебну пажњу посветити најстаријој популацији и настојати да им помогне да пензионерске дане проводе што безбрижније, а први корак је да се за ову популацију обезбиједе бесплатни прегледи у здравственим установама и субвенционисање бањског лијечења.

Он је указао да је најстарија популација у Палама неправедно запостављена у претходном периоду и зато ће се потрудити да по преузимању начелничког мандата, по угледу на друге општине из окружења, омогући пензионерима бесплатне прегледе у паљанском Дому здравља и Болници “Србија”.

Шкипина је најавио да ће општина субвенционисати са 50 одсто боравак у бањама у Републици Српској пензионерима који имају потребу за бањским лијечењем.

Предсједник Удружења пензионера општине Пале Ненад Кусмук изразио је посебну захвалност Шкипини на обећаној помоћи у виду субвенционисања боравка у бањама и бесплатним прегледима, истичући да ће то много значити пензионерима.

Он је нагласио да уколико Удружење пензионера буде добило статус удружење од јавног интереса то ће у значајној мјери олакшати њихов рад, а што ће осјетити и 5.000 пензионера, колико их има на подручју општине Пале.

Кусмук је захвалио и на поклоњеној шаховској табли, наводећи да је то један од начина да пензионери буду на свјежем ваздуху, да се друже и уз занимљиву шаховску игру проводе слободно вријеме, а посебно ће значити пензионерима који живе сами.

Предсједник Омладинског шаховског клуба “Гамбит” Пале Борис Попић поздравио је иницијативу Шкипине да се постави шаховска табла на шеталишту, јер ће на тај начин оживјети шах као игра.

– Ова табла намијењена је за старију популацију, али и ми ћемо као клуб настојати да активно укључимо дјецу и младе с циљем промоције шаха на отвореном, нарочито у љетном периоду. Такође, организоваћемо и турнире на отвореном и кроз школу шаха што више дјеце укључити у ову лијепе и занимљиву игру како би што мање времена проводили испред рачунара и уз мобилне телефоне – истакао је Попић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.