Evroliga

Zvezda u Istanbulu, Partizan gostuje Olimpijakosu

  • Извор: Агенције
  • 10.11.2022. 11:28

Pred košarkašima Crvene zvezde i Partizana su nove obaveze u Evroligi.

"Crveno-bijeli" od 18 časova gostuju Fenerbahčeu, dok izabranici Željka Obradovića dva sata kasnije izlaze na megdan Olimpijakosu. 

Od početka sezone, Zvezda ima problem da visok nivo igre zadrži u najvećem dijelu meča, ali u meču sa Zadrom otišlo se korak dalje. Ležernom, na momente neozbiljnom igrom u odbrani, Zvezda je dopustila objektivno slabijem protivniku da se raspuca i razigra, i uprkos buđenju nije uspjela da spriječi senzaciju.

Atmosfera u timu i oko njega svakako je bila krhka, a Fenerbahče teško da je protivnik za vađenje - biće to peto gostovanje za "crveno-bijele" u prvih sedam evroligaških kola.

Ako će ove sezone postojati utakmica u kojoj Partizan apsolutno neće imati pritisak ostvarivanja pobjede, onda će to biti gostovanje Olimpijakosu. 

Olimpijakos je jedan od najozbiljnijih pretendenata na plasman na završni turnir Evrolige - u pitanju je iskusan i uigran tim, koji je na F4 bio i prethodne sezone. Sastav koji vodi Jorgos Barcokas je u međuvremenu ojačan, pa na domaćem terenu u Evroligi ima ulogu favorita protiv baš svakog rivala. Skor ekipe iz Pireja poslije šest evroligaških rundi je 4-2, a porazi su došli u prethodna dva kola - oba puta na domaćem parketu. 

"Naravno da ne razmišljamo o tome što oni imaju dva poraza. Protiv Valensije su dominirali 37-38 minuta. Njihov kvalitet je evidentan. Dosta toga im je automatizovano. Kontranapadi su im izvanredni, kao i unutrašnja igra, bekovi kontrolišu igru, svako zna svoju ulogu - igraju dobru košarku“, rekao je trener Partizana Željko Obradović.