Евролига

Звезда срушила Ефес у Београду!

  • 01.12.2023. 22:05

Кошаркаши Црвене звезде остварили су побједу у 11. колу Евролиге против Анадолу Ефеса 97:83.

Као и већина утакмица Црвене звезде ове сезоне у Евролиги и ова против Анадолу Ефеса имала је многобројне успоне и падове. Играло се у серијама, али утисак је да је чета Јоаниса Сферопулоса ипак направила позитиван корак напред када је у питању тимска кохезија, која је на крају и донијела вриједну побједу.

Прва четвртина прошла је у резултатском егалу уз не баш добру игру у одбрани обје екипе. Али ако је прва четвртина одбрамбено била лоша за Звезду, друга је била катастрофална. Чак 28 примљених поена, укупно 49 у првом полувремену и одлазак на велики одмор са шест поена заостатка – 49:43.

Међутим, друго полувреме је дефинитивно образац како Звезда мора да игра у наставку сезоне. Јако и агресивно у одбрани, храбро у нападу, са великом дозом енергије, која је пренесена и на трибине. Ипак, питање да ли би све било тако бајковито да се нису догодила два момента. Двије јако сумњиве техничке грешке Луки Митровићу и Немањи Недовићу, послије чега је услиједила разгоропађеност бека Црвене звезде, који је само у трећој четвртини погодио 13 поена од чега три тројке и потпуно преокренуо меч и одвео Звезду на +7 – 68:61.

Иако је Ефес успио да искористи то што је Сферопулос извео Недовића из игре и смањио до почетка четврте четвртине на 72:70, Звезда није изгубила моментум. Кренула је у посљедњу четвртину серијом 8-2, на крилима пробуђеног Мајка Тобија, који је постигао два битна коша. Прво из офанзивног скока, потом и после сјајног пика Милоша Теодосића за 78:70.

Није стајала од тада Звезда и на крају забиљежила чак и рутинску побједу. 

Сјајна најава за дупло коло у којем црвено-бијеле очекују гостовања Валенсији у сриједу и Басконији у петак.

(Спортклуб)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.